Zonnehuis Oostergast wordt ondergedompeld in Feestweek

0
126

ZUIDHORN – De Zonnehuisgroep Noord viert haar vijftig jaar aanwezig zijn in Zuidhorn met een feestweek. Naast de opgebouwde geschiedenis is er ruim aandacht voor de toekomst. Hoe kan het Zonnehuis in de levendige wijk Oostergast zijn kwaliteit van zorg, welzijn en wonen blijven bieden? Het vijftigjarig jubileum is een prima moment om eens vooruit te kijken.

De week van 21 tot en met 27 september staat bol van de activiteiten voor bewoners, cliënten, vrijwilligers, medewerkers en alle andere belangstellenden. “De deuren in Zonnehuis Oostergast aan het Dorpsplein, Gemmastraat 14, staan de hele week open”, aldus regiomanager Peter Brouwer. “Op zaterdag 21 september is er al een burendag met een vrolijke optocht door de wijk, georganiseerd in samenwerking met De Zijlen en de wijk Oostergast. Maandag 23 september opent wethouder Nederveen de tentoonstelling ‘Een levend schilderij’ in het Dorpsplein. Die dag is er ’s avonds vanaf 19.30 uur een informatieavond op het Dorpsplein voor mensen met belangstelling voor vrijwilligerswerk. Op dinsdagmiddag 24 september is er vanaf 15.00 uur nog een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk. Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 september om 11.00 en 15.00 uur zijn er rondleidingen door Zonnehuis Oostergast voor belangstellenden vanaf het Dorpsplein. Daarnaast zijn er feestelijke bijeenkomsten met lekker eten en muziek voor onze vrijwilligers, bewoners en medewerkers.” Wie meer wil weten over nieuwe ontwikkelingen in de zorg is van harte welkom op donderdag 26 september van 10.30 tot 16.00 uur. Dan zijn er op het Dorpsplein demonstraties en presentaties rondom nieuwe elementen in de zorg.” En wie wil meepraten over de zorg, kan op vrijdag 27 september tussen 09.00 en 13.00 uur terecht. “Die dag is er een zeer bijzondere, verrassende en inspirerende ochtend in Zonnehuis Oostergast, waarin we, samen met mensen uit Zuidhorn en omgeving, terug willen kijken naar waar we vandaag komen, waar we staan en waar we naar toe gaan. Op het Groninger platteland geldt altijd nog een soort ‘noaberschap’. Hoe kun je er als gemeenschap samen voor staan, hoe kunnen we buiten en binnen met elkaar verbinden, zodat onze cliënten, hun familie en vrienden er samen voor staan en voor hun welbevinden niet afhankelijk zijn van de professionals.” Belangstellenden voor deze ochtend kunnen zich nog aanmelden via een mail naarp.d.vries@zonnehuisgroepnoord.nl