Bert Ydema

0
287
Opende MMH Bert Ydema-1

Voorzitter TC Opende

“Onze baan ligt er momenteel helemaal uit. We hebben dit jaar subsidie gekregen van de gemeente, waardoor het mogelijk werd onze accommodatie op te knappen. Onze twee kunstgrasbanen waren al 17 à 18 jaar oud, als je nagaat dat er vaak gesproken wordt over een levensduur van 13 à 14 jaar, waren deze wel aan vervanging toe. Eronder wordt nieuwe drainage aangelegd. Op de oude banen bleef vaak veel water staan. Daardoor kregen we weer algengroei, waardoor de baan helemaal ondoordringbaar voor water werd. Na een dag regen bleef de baan wel 3 à 4 dagen onder water staan. Met de 18.000 euro subsidie kunnen we ongeveer één derde bekostigen, voor de rest hebben we als club gespaard. De banen worden ook nog opgehoogd en de vier lichtmasten worden vervangen. Daarnaast wordt er groot onderhoud aan de kleedruimtes verricht. In het voorjaar is daar nieuw hout tegenaan gekomen, wat nu wordt afgewerkt. Omdat de competitie pas in het voorjaar weer begint, geven de werkzaamheden geen problemen. We hopen eind oktober helemaal klaar te zijn. Gelukkig kunnen we ook op vrijwilligers rekenen. Onlangs moesten de tegels om de baan eruit en dan merk je dat als je mensen actief benaderd, die solidariteitszin er echt wel is en je kunt bouwen op elkaar. Een aantal mensen doet trouwens echt heel veel voor de club. Dat zijn vaak juist de ‘stille vrijwilligers’ die er gewoon altijd staan en die echt de club maken. Nu ik zo zelf laatst ook alleen stond te verven aan de kleedkamers, besefte ik me echt hoeveel inzet mensen als de accommodatiebeheerder of de kantinebeheerder leveren. Dat mag best wel gezegd worden.

Tennis is bij ons geen elitesport; bij ons is iedereen die lid wil worden welkom. Als club zij we laagdrempelig. En we zijn actief qua competitie. Zo’n dertig à veertig procent speelt competitie en iedereen doet daarin hard zijn best. Gezelligheid blijft hoog in het vaandel, dat wel. En saamhorigheid; als hier in het weekend een thuiswedstrijd is, zitten er ook vaak andere teams te kijken. We hebben zeventig leden bij de vereniging en dat mogen er best wat meer zijn, vooral de aanwas van de jeugd. Tennis is in het algemeen niet per se de sport waar men tegenwoordig snel voor kiest. We missen een groot talent als Richard Krajicek. In het voorjaar komen we weer met een leuke actie ‘maak kennis met tennis’. Dat is een goedkope manier om kennis te maken en daarna eventueel lid te worden.”