Bordjes met historische beelden in het dorp

0
117
OOSTERNIJKERK - historische borden

OOSTERNIJKERK – Op verschillende plaatsen in Oosternijkerk staan sinds vorige week bordjes en zuilen met daarop foto’s te zien van dezelfde plaats, maar dan van voor de Tweede Wereldoorlog. Zaterdag 21 september werd op feestelijke wijze deze bordjes onthuld, waarna dorpsbewoners en andere belangstellenden via een speurtocht de overige bordjes konden ontdekken. De bordjes zijn op initiatief van Tirza van der Velde, Reinder Tolsma en leden van Dorpsbelang Aukje Sikkema en Jelle Wagenaar in het dorp komen te staan. Zij hebben een jaar gewerkt om dit project te kunnen realiseren. Het project is zonder subsidies tot stand gekomen. De initiatiefnemers hopen met het plaatsen van de bordjes dat de toeristen, die de gemeente Dongeradeel de komende jaren verwacht, tot dienst te kunnen zijn.