Burgemeesters roepen op deel te nemen aan Burgernet

0
94

REGIO – De gemeenten Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Dantumadiel doen mee met de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’. De burgemeesters van deze drie gemeenten roepen alle inwoners op zich aan te melden voor Burgernet. Wie zich aangemeld heeft voor Burgernet krijgt na een melding van inbraak of andere misdaden, of in het geval van een vermissing van een kind of andere zorgelijke vermissingen, een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte personen. Wie informatie heeft kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Momenteel worden 1 op de 10 Burgernetacties opgelost dankzij tips van de deelnemers. In de drie gemeenten die deelnemen aan de campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ zijn momenteel 3451 mensen aangesloten. De deelnemende gemeenten vinden dat dit nog meer moeten worden. Registreren voor Burgernet kan via www.burgernet.nl.