Centrum Zuidhorn loopt vol dankzij Hummel ZUIDHORuN

0
155
zuidhorn voor de zuidhorun 01

ZUIDHORN – Het was een drukte van belang in het centrum van Zuidhorn afgelopen zaterdag. Rond de 450 lopers en 50 kinderen hebben deelgenomen aan de negende Hummel Zuidhorun. Tel daarbij het vele aanmoedigende publiek op en er kon gesproken worden van een vrolijke drukte. Om 15.00 uur werd er gestart met de Kidsrun. Na de start in de Hoofdstraat liepen de kinderen rond het plein bij de Overtuinen en een stuk richting de Gast. Om 16.00 uur werd het startschot gegeven voor de wedstrijd- en trimloop. In de wedstrijdloop van 15 kilometer, die onderdeel vormt van het Runnersworld Loopcircuit Noord Nederland, kon door het mooie loopweer snel gelopen worden. De snelste man was Joris Kampen in 50.34 minuten, tweede werd Barry Bronsema en derde Nathan Senner. Bij de vrouwen kwam Petra Faber opnieuw als snelste over de finish in 1.00 rond. Tweede en derde werden Karin Heutink en Theresia Bijl. Naast de wedstrijdloop kon meegedaan worden aan een recreatieve loop over 5, 10 of 15 kilometer. Ook dit jaar werd opnieuw een teamloop gehouden. Snelste team was het team het team van de Rabobank.