Daar Waar ik Woon organiseert bijzondere route

0
159

STREEK – Stichting Daar Waar ik Woon organiseert zaterdag 28 september en zondag 29 september voor de vierde keer een route langs ongewone combinaties van kunst, interieur en tuinen in het Westerkwartier. Thema is: Tegendraads in de polder. Op beide dagen kunnen bezoekers vanaf 13.00 uur kunstuitingen zien in bijzondere huizen en tuinen in Niebert (’t Steenhuus), Noordwijk (Bijzonder Wonen), Lucaswolde (Klein Wonderland), Sebaldeburen (Fleremaheerd) en Grootegast (Warempel). De Stichting wil kunst in niet alledaagse expositieruimtes laten zien. De kunstenaars komen bijna allemaal uit het Westerkwartier, omdat Daar Waar ik Woon ook een platform wil zijn waar kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar ‘dichtbij huis’ ontmoeten. Niet alleen beeldende kunstenaars zijn uitgenodigd om mee te doen, ook musici leveren een bijdrage aan het programma. Tijdens het tweedaagse evenement is iedereen welkom om de vijf deelnemende locaties te bezoeken. Op de fiets is de route ongeveer 40 kilometer (eind- en startpunt Niebert). Zaterdagavond zijn drie van de vijf locaties tot 21.00 uur verlicht met kaarsen, fakkels en vuurkorven. Deze Lichtjesavond is bij KunstErf Warempel in Grootegast, de Fleremaheerd in Sebaldeburen en de locatie in Noordwijk. Meer informatie op www.warempel.com, www.fleremaheerd.nl en www.museagemeentemarum.nl.