Dames 1 De Meeuwen verliest spannende strijd van Veracles

0
251
De meeuwen

ZUIDHORN – In een spannende vijfsetter is de eerste competitiewedstrijd van Dames 1 van De Meeuwen in een 3-2 overwinning geëindigd voor de studentes van Veracles 2. In de eerste set was het spel van De Meeuwen nogal wisselvallig. De winst ging met 25-19 naar Veracles ging. Ook in de tweede set kwamen de gasten al vroeg op een voorsprong. Echter De Meeuwen kwam terug en de teams bleken de hele set aan elkaar gewaagd. Het was De Meeuwen die het eerste setpunt bereikte, welke verloren ging, maar het tweede werd verzilverd (25-23). In de derde set ging het lang gelijk op, maar halverwege de set was het spel van De Meeuwen te onnauwkeurig. Een time-out van De Meeuwen bracht geen oplossing, en de set ging met 25-19 naar Veracles. Het begin van de vierde set was goed, en De Meeuwen nam een 8-4 voorsprong. Mede dankzij een paar mooie aanvallen van haar kreeg De Meeuwen op 24-19 vijf setpunten. Een technisch fout van Veracles sloot de vierde set af op 25-19. In het begin van de beslissende vijfde set was De Meeuwen duidelijk de bovenliggende partij. Veracles wist terug te komen en toen De Meeuwen te voorzichtig speelde, maakte Veracles er dankbaar gebruik van door wel door te slaan, waarmee de vijfde set eindigde in 15-13 voor Veracles die daarmee de wedstrijd met 3-2 won.

Heren 1 won de eerste wedstrijd in de promotieklasse met 4-0 van Krathos 1 uit Hoogezand. De eerste twee sets won De Meeuwen soeverein en met veel energie (25-21; 25-22). Het spel in de altijd lastige derde set werd slordiger, maar ook deze ging met 25-18 naar De Meeuwen. Hoewel Krathos een voorsprong nam, werd ook de vierde set met 25-21 gewonnen. Overige uitslagen: Heren 2 won met 3-2 van Thalassa 1, Heren 3 verloor met 3-2 van Krathos 3. Dames 2 verloor met 3-2 van Voklubol 1, Dames 3 verloor met 3-1 van Veracles 6 en Dames 4 speelde gelijk met 2-2 tegen Veracles 9.

De volgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 5 oktober. De volleybalspeeltuin en de jeugd beginnen om 10:30 uur. Vanaf 14:00 uur komen de seniorenteams in actie. Dames 1 ontvangt om 16:30 uur VC 058 1 uit Leeuwarden. Heren 1 speelt om 18:30 uur tegen Olympia 1.