Dames 1 DOVO/Hujades voor eerst in actie in derde divisie

0
83

DOEZUM – Eindelijk maar toch is het seizoen weer begonnen en begint het avontuur van het eerste damesteam van DOVO/Hujades in de derde divisie. De eerste wedstrijd stond gepland op onbekend terrein in Annen, een tegenstander die al wat jaartjes dobbert in de derde divisie.

De eerste set begonnen de dames met hetgeen waar ze zo om bekend staan en om gevreesd worden, de opslag. De tegenstander kreeg een lesje serveren en DOVO/Hujades stond al snel op een voorsprong, wist deze vast te houden en om te zetten naar winst (25-20). De tweede set bracht alleen maar meer onrust bij de tegenstander die niet wist om te gaan met de druk vanuit DOVO/Hujades. Ook hier werd de winst gehaald (25-18). Alles of niets spel aan zijde van de tegenstander bracht verwarring in de derde set bij de dames. Annen kwam terug in de wedstrijd (17-25). DOVO/Hujades moest het door een blessure doen met zes spelers en was het even helemaal kwijt. De tegenstander kwam op een lichte voorsprong in de vierde set en de Doezumers konden niet voorkomen dat ook deze set verloren ging (23-25) en de wedstrijd beslist zou moeten worden in de vijfde en laatste set. Ook in de vijfde set stonden de dames snel op een schijnbaar onmogelijk in te halen achterstand maar de rust werd hervat en de set werd spannend. Helaas mocht het niet baten en ging de set (13-15) en dus ook de wedstrijd verloren.