Doggydancers uit 15 landen naar Burgum voor Europees Kampioenschap

0
130

BURGUM – Op 27, 28 en 29 september vindt in Burgum het Open Europees Kampioenschap Heelwork to Music & Freestyle (ook wel bekend als ‘Doggy Dance’) plaats. In sporthal Westermar in Burgum wordt dit topevenement in de hondensport gehouden, met een recordaantal deelnemers. Inmiddels hebben zich 15 landenteams aangemeld, waaronder landen als Azerbeidzjan, Groot-Brittannië, Rusland en België. In totaal doen er 106 participanten uit vijftien landen mee met het Europees Kampioenschap. Uit landen buiten Europa is er veel belangstelling voor het geven van demonstraties en workshops. In ieder geval vanuit Japan komen doggydancers naar Nederland. Op vrijdag 27 september gaat het EK van start. Burgemeester Eric ter Keurs zal deze dag het kampioenschap openen, waarna er een dorpstour door Burgum gedaan zal worden. Zaterdag 28 september vindt het kampioenschap Heelwork to Music plaats, en zondag 29 september de wedstrijd Freestyle.