Eerste nederlaag Harkemase Boys, eerste zege Buitenpost

0
136
EE - voetbal

Amateurvoetbal

REGIO – Harkemase Boys leed zaterdag een toch wel verrassende 2-1 nederlaag tegen WHC uit Wezep. De nederlaag was totaal onnodig. Buitenpost pakte in de eerste klasse de eerste zege. Titelkandidaat PKC’83 werd op eigen terrein met 2-1 verslagen.

Harkemase Boys verloor met 2-1 van WHC. Vooral in de eerste helft waren de Harekieten oppermachtig. De ploeg van Willem Brouwer creëerde kans op kans maar scoorde in het eerste bedrijf maar één keer. Vrije verdediger Jasper Valentijn tekende voor dit doelpunt. Na de thee bleef de thuisclub de baas op het veld. Na een vervelend incident rondom Johnsen Bacuna (hij moest met een hersenschudding naar de kant) sloegen de matige bezoekers in de 88e en 90e minuut toe. Bunyamin Ozkok maakte gelijk en alsof dat nog niet genoeg was maakte ex prof Tjeerd Korf de totaal onverdiende 1-2.

Buitenpost pakte eindelijk de eerste zege van het seizoen. PKC’83 uit Groningen werd met 2-1 verslagen. In de eerste helft miste Dorian Berisha namens de thuisclub een strafschop, PKC-er Yeni liet na de thee zien hoe het vanaf elf meter wel moet: 0-1. Buitenpost toonde veerkracht. Berisha maakte gelijk en Jorrit Terpstra was verantwoordelijk voor de 2-1. Smet op het duel: de op het oog ernstige blessure die Dirk Rinze Pilat in de slotfase opliep. De aanvaller werd per ambulance afgevoerd.

BCV staat weer met beide benen op de grond na de thuisnederlaag tegen VEV’67. In Bergum werd het 1-3, na een 0-2 ruststand. Grote man bij de bezoekers was opnieuw spits Age Wim van der Zee, die twee van de drie goals maakte. Namens BCV doelpuntte Joeke de Vries (1-2). Ondanks de verliespartij toonde de ploeg van trainer Uilke Damstra aan een aanwinst voor de eerste klasse te zijn.

’t Fean’ 58 verloor voor het eerst. Kollum bleek in Surhuisterveen net even wat slimmer en ging wat beter met de kansen om. Gezien het spelbeeld was ene remise terecht geweest. Joop Pijnacker zette de gasten na een dik uur op 0-1 door een strafschop te verzilveren. De thuisclub viel daarna aan, in de counter besliste Hein van Marrum het duel: 0-2.

Trynwalden is van de nul af na de 3-1 zege in Harlingen op de Zeerobben. Namens de ploeg van trainer Van der Kamp scoorden Durk Jan Kingma, Albert de Boer en Marco Lekkerkerker. Trynwalden leverde zaterdag een prima teamprestatie op basis daarvan was de zege terecht. In dezelfde klasse bleven Rijperkerk en SVM op een bloedeloos 0-0 gelijkspel steken.

Hardegarijp leek heel lang met de zeg aan de haal te gaan tegen ONT. Pas in de slotfase kwam de thuisclub alsnog langszij en maakte ze een 1-3 achterstand ongedaan. Hardegarijp leek op rozen te zitten na goals van De Groot, Van der Hoek en Spindelaar. In de slotseconde van het duel kreeg ONT zelfs dé kans op de 4-3, gelukkig voor de gasten kwam het zover net niet.

WTOC deelde op eigen veld de punten met RWF. Na een doelpuntloze eerste helft opende aanvoeder Berend Jan Prins de score. Hij benutte toen een strafschop in twee etappes. RWF rechtte daarna de rug en kwam gezien het spelbeeld toch wel terecht op gelijke hoogte: 1-1. In dezelfde derde klasse pakte Dokkum de eerste zege van het seizoen. Op eigen terrein werd Wykels Hallum met 2-1 verslagen. Dokkum is daardoor van de hatelijke nul af.

ASC’75 liet weinig heel van Drogeham. In Augustinusga werd het 5-1. De doelpunten van de thuisclub kwamen op naam van Tamme de Boer (2), Han Zwart en Sjoerd Mulder. Bovendien passeerde een speler van de gasten zijn eigen keeper.

Door een doelpunt van Abe Dreijer na een klein uur voetbal pakte VCR de drie punten tegen GSVV: 0-1. GSVV kreeg wel genoeg kansen maar de aanvallers hadden het vizier duidelijk niet op scherp afgelopen zaterdag.

Ternaard won in Ee met 4-3 van Oostergo (FOTO). De zege voor de bezoekers was verdiend al viel de beslissende treffer pas één minuut voor tijd. Namens de net wat gemakkelijker voetballende gasten scoorden Martinus Hannema, Gosse Reinder Kingma (2) en Taeke Jan Keegstra.

Friese Boys win in een tumultueus duel met 3-2 van Ropta Boys. De zege was terecht in een hard duel, dat ontsierd werd door twee rode kaarten. Sander Hoekstra had met twee goals een belangrijk aandeel in de overwinning. De andere goal kwam op naam van Arjan Bosma.

Op zondag won Bergum de toch wel beladen wedstrijd tegen VV Heerenveen. Het werd uiteindelijk 4-2. Uiteraard pikte spits Klaas de Boer weer z’n goaltje mee. Ook op zondag: de verliespartij van Harkema Opeinde tegen Stiens: 1-3. Harkema Opeinde miste zondag teveel spelers en speelde min of meer in een fantasieopstelling. Het enige doelpunt – een heel fraaie overigens- van de thuisclub werd gemaakt door Michael Oost, in de slotfase. Trynwalden won zondag met 2-0 van Leovardia en met Surhuisterveen wil het nog niet zo vlotten. Nu kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Akkrum.

Programma zaterdag: AZSV – Harkemase Boys, Oeverzwaluwen – Buitenpost, Urk – BCV, VVI – ’t Fean’58, Kollum – Zeerobben, Trynwalden – Blauw Wit’34, Broekster Boys – Rijperkerk, Berlikum – QVC, Minnertsga – Workum, LEO – WTOC, RWF – Dokkum, Hardegarijp – Be Quick Dokkum, Grootegast – GSVV, VCR – ASC’75, Drogeham – Oostergo, Ternaard – Leovardia, De Lauwers – Ropta Boys, Friese Boys – Opende.

Zondag: Steenwijk – Bergum, Leovardia – Harkema Opeinde, Dronrijp – Trynwalden en Surhuistrveen – Nicator.