Jan en Didy Steenhuis

0
1751
In Beeld Jan en Didy Steenhuis

Het uit Zuidhorn afkomstige echtpaar Jan en Didy Steenhuis zet zich al jaren in voor de door hun opgerichte stichting The future in our hands. Sinds 2000 zijn ze in Gambia bezig met het opbouwen en onderhouden van een school voor de lokale bevolking en het onderhouden van een medische post. Het idee hierachter is, dat als kinderen een goede opleiding krijgen, de ontwikkeling van het land vanzelf volgt. Elk jaar gaat het echtpaar naar Kololi om nieuwe plannen te realiseren en contacten met de mensen daar te onderhouden. Jaarlijks moeten Jan en Didy € 5.200 bijeen brengen. Dit geld wordt besteed aan schoolgeld voor de 250 leerlingen van ‘hun’ school, inschrijfgeld voor nieuwe leerlingen, salaris voor de twee verpleegsters van de kliniek, volwassenenonderwijs, onderhoudskosten en nog veel meer. Dit alles gaat natuurlijk niet zonder steun van anderen. Omdat het veel tijd en energie kost om het geld bij elkaar te brengen, wil het echtpaar een vaste vriendenkring oprichten, de club van 100, waarover ze onlangs al in de Streekkrant vertelden. Ze zoeken vrienden die zich garant stellen om jaarlijks per persoon of bedrijf een bedrag van 50 euro te betalen. Voor 50 euro kunnen maar liefst vier kinderen het hele jaar naar school. Bij 100 deelnemers is de continuïteit van het project gegarandeerd. Een geweldig doel, waarvan onlangs vergeten te vermelden is, hoe men zich kan aanmelden. Op de website www.thefutureinourhands.nl kan men het aanmeldformulier hiervoor vinden. Ook kan men natuurlijk contact opnemen met Jan en Didy: De Savornin Lohmanstraat 18, Zuidhorn, T: (0594) 503 273, E: j.steenhuis1@kpnplanet.nl.