Leensterdagen op naar 2014

0
204
DSK_STRK-p11.pdf - Adobe Acrobat Pro

LEENS – De organisatie van de Leensterdagen kijkt terug op vijf succesvolle dagen waarin een ieder genoot van een gevarieerd programma. De opening werd verricht door Clown Joepie, welke tijdens de kindermiddag de kinderen vermaakte met kolderieke grappen en dommigheden. In de avonduren maakte het shantykoor De Vlintboksems uit Ulrum zich gereed voor het ten gehore brengen van shanty liederen. De Groningse variant van het televisieprogramma ‘tussen kunst en kitsch’, Kunstschatten, zorgde een dag later voor een volle tent. Voor het avondprogramma werd uitgeweken naar de Petruskerk waar op het bekende Hinszorgel een orgelconcert werd gegeven. De avond daarna ging de strijd los bij de Marnespeulen, gezamenlijk georganiseerd door de besturen van FC Leo, AVV Merna en mv Wilhelmina. Van de vijftien teams kwamen de Leensterboys bij de jeugd en de Ritse bij de volwassenen als winnaars uit de bus. Na een gratis ontbijtje trokken vele Leensters de zaterdag naar de markt waar ongeveer zestig kramen wachtten. Ook optredens van de Brassband 050 en cmv Wilhelmina konden op veel bekijks rekenen. Een barbecue en Hollandse Avond waren de perfecte afsluiter van deze dag. De Leensterdagen worden op zondag traditioneel afgesloten met een gezamenlijke dienst die dit jaar werd geleid door ds M. Pronk en ds M. Beute.

Het bestuur buigt zich over de plannen voor 2014. Een ieder die dit bestuur wil versterken, zich als vrijwilliger wil inzetten of leuke ideeën heeft, is welkom. Zie daarvoor www.dorpsbelangenleens.nl.