MFA en FC Grootegast samen verder

0
190

GROOTEGAST – De stichting die bezig is met het oprichten van een Multifunctionele Accommodatie in Grootegast gaat de komende maanden intensief optrekken met FC Grootegast. Reden is dat beide partijen graag nieuwbouw willen plegen, maar hier zelfstandig niet genoeg geld voor hebben. Door de beide plannen samen te voegen, moet de exploitatie rond komen.

Al ruim anderhalf jaar wordt er in Grootegast nagedacht over de bouw van een Multifunctionele Accommodatie, waar onder meer de muziekverenigingen een plekje in kunnen vinden. Vorig jaar zomer reserveerde de gemeenteraad van Grootegast al € 250.000 voor het plan. Toch lijkt het nog niet van de grond te komen. De reden: de dagelijkse exploitatie is niet rond te krijgen. Hetzelfde probleem heeft FC Grootegast met de nieuwbouw van haar kleedkamers en kantine. Voorman Hielke Westra: “Eigenlijk kwamen we beiden tot de conclusie dat het alleen niet gaat lukken. De investering krijgen we wel bij elkaar, maar de exploitatie is nog een stap extra. In overleg met de gemeente hebben we toen gekeken of we de plannen bij elkaar kunnen brengen.”

Sinds de zomer zitten de betrokkenen om tafel. “We kijken wat we samen kunnen doen. De kantine kan bijvoorbeeld op een oefenavond ook gebruikt worden om er een kopje koffie te drinken. Ook kun je op allerlei dingen besparen. Je hebt bijvoorbeeld maar één toiletgroep nodig.” Het idee is om één gebouw te maken, dat goed bereikbaar moet zijn vanaf de parkeerplaats. “We willen het liefst zo dicht mogelijk bij de sporthal, zodat de muziekverenigingen er ook met de vrachtauto bij kunnen komen.”

De verschillende clubs hebben haast. Het liefst willen ze eind dit jaar al hun plannen presenteren, zodat er voor de verkiezingen een besluit kan worden genomen. “2014 zouden we dan kunnen gebruiken voor de laatste voorbereidingen. Aan het einde van het jaar moet de bouw dan kunnen starten. In 2015 nemen we het in gebruik.”

Ook voetbalvereniging GVB wordt van de plannen op de hoogte gehouden. Zij kleden nu nog om in de sporthal, maar de gemeente wilde club graag daaruit hebben. Westra: “Praktisch en organisatorisch gezien moeten zij ook gebruik kunnen maken van het nieuwe gebouw. We informeren hun over waar wij mee bezig zijn, maar of ze er gebruik van gaan maken is iets tussen de gemeente en GVB.”