Nieuwe tennisbanen TIOL officieel geopend

0
279
zuidhorn opening tennisbaan tiol

ZUIDHORN – Tennisvereniging TIOL uit Zuidhorn beschikt sinds kort over vernieuwde tennisbanen. De oude banen uit de jaren tachtig waren aan vervanging toe. De zes French Courtbanen zijn vervangen door nieuwe Smash Courtbanen. En dat die lekker spelen, mocht wethouder Fred Stol afgelopen zaterdag aan de lijve ondervinden.

Er was een officiële opening gepland, waarbij Stol samen met het oudst-spelende lid van de vereniging. Zij smashten een reuze-tennisbal door een versierde boog met ballonnen. Daarna kwam de wethouder ook nog in actie op de baan en was zeer te spreken over de nieuwe banen. “Heerlijk getennist. Ik heb me gelijk aangemeld als nieuw lid”, twitterde hij na afloop.

Bij het vernieuwen van de banen is zoveel mogelijk ingezet op hergebruik van materialen. Zo zijn de Lava-laag en het zand van de oude baan hergebruikt. Rond de banen is een nieuw hekwerk geplaatst en zijn er verhardingen aangelegd. Ook is er een miniveldje met inslagmuur aangelegd voor de jeugdleden.