Op je eigen manier op, onder en vanaf de toestellen

0
218
Opende filmpje Freerunning-2

OPENDE – Freerunnen is ooit ontstaan als een ontsnappingstechniek die mensen in staat stelt zo snel mogelijk te ontsnappen en zich vrij en soepel door de ruimte te verplaatsen. Inmiddels is het een ware hype. Wie kent de filmpjes niet van waaghalzen die de stad als speelterrein gebruiken en zich niet gehinderd door hekjes, muurtjes of stoepjes overal langs slingeren? Voor wie het wat simpeler, en ook iets minder gevaarlijk, wil houden, is er ook freerunnen in de zaal. Afgelopen donderdag stond er een mooi parcours te wachten in Sporthal De Veste in Opende voor alle waaghalzen en nieuwsgierigen. Als eerste kwamen de juniors, groep 4 tot en met 8, in actie. Na een demonstratie van professionele freerunners, konden ook de jeugd van het voortgezet onderwijs hun kunsten vertonen. Op je eigen manier op, onder en vanaf de toestellen: het bleek een grote uitdaging. Maar wel eentje waaraan ze veel plezier beleefden.

 

Opende filmpje Freerunning-4

Opende filmpje Freerunning-5

Opende filmpje Freerunning-7