Oude fruitdag op themapark De Spitkeet

0
66

HARKEMA – Op zaterdag 28 september zet het openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema de deuren open voor liefhebbers van oude groente- en fruitrassen. Deze dag wordt georganiseerd door ‘Vrienden van het oude fruit’ en leden van de Noordelijke Pomologische Vereniging met medewerking van de Baggelhof. Tijdens deze fruitdag worden tal van oude fruitrassen tentoongesteld. Geinteresseerden krijgen hier informatie over en kunnen tevens hun eigen fruit laten determineren. Verder kan men eigen gemaakte honing, jam, compote en dergelijke kopen. Ook biedt De Spitkeet zelf appels en stoofperen uit eigen boomgaard, en indien mogelijk, wâldbeantsjes aan. Een interessante kijk in de keuken van oude fruit- en groentekwekerijen. De tentoonstelling is geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Voor nadere informatie: www.despitkeet.nl of tel: 0512-840431 of 06-83417414