PvdA op bezoek bij Stichting Voedselbank Achtkarspelen

0
115
ACHTKARSPELEN - voedselbank

ACHTKARSPELEN – Het bestuur en fractie van de PvdA Achtkarspelen bracht vorige week een werkbezoek aan de Stichting Voedselbank Achtkarspelen. Voorzitter Sietze van der Velde informeerde de PvdA-ers over het werk van de stichting. Het aantal mensen dat in Achtkarspelen gebruik moet maken van de Voedselbank neemt toe. Begin januari 2013 waren het nog zestig gezinnen, nu zijn het er al 80 gezinnen, in totaal 250 mensen. De kosten voor de Voedselbank, die volledig draait op vrijwilligers en steun van particulieren en bedrijven, zijn ruim 700 euro voor opslag en koeling van de etenswaren. De Voedselbank heeft moeite die kosten te dekken. De PvdA-fractie bood de stichting een cheque van 100 euro aan. Jaap Braams pleitte ervoor om samen, de politiek en de samenleving, te gaan werken aan het oplossen van armoedeproblemen in de gemeente. ‘Want een Voedselbank hoort niet in onze samenleving. We moeten beter zorgen voor de mensen die aan de onderkant van onze samenleving terecht komen.’