Startende winkeliers worden op weg geholpen

0
113

DOKKUM – De werkgroep binnenstadsmanagement, bestaande uit makelaars, vastgoedeigenaren, de ondernemersvereniging Dokkum en de gemeente, zijn gezamenlijk met het plan ‘alle ruimte’ gekomen, dat startende winkeliers op weg moet helpen. Met lage of omzetafhankelijke huurprijzen, aantrekkelijke koopsommen en korte proefperioden willen de makelaars en vastgoedeigenaren startende winkeliers helpen bij het starten van hun eigen zaak. Via de ondernemersvereniging kunnen starters bovendien tips en adviezen krijgen over verschillende aspecten van het ondernemerschap van winkeliers uit Dokkum. De gemeente Dongeradeel biedt starters een vast aanspreekpunt dat hen begeleidt bij vergunningtrajecten, de doorverwijzing naar de juiste instanties en het opstellen van ondernemersplannen. De opkomst van het internetwinkelen, demografische ontwikkelingen en de economische omstandigheden zorgen ervoor dat winkelcentra meer moeten doen om hun centrum aantrekkelijk te houden. In Dokkum werkt de werkgroep binnenstadsmanagement onder leiding van binnenstadsmanager Binnenstadsmanagement

Olaf Busch daarom aan het aantrekkelijk houden en verder versterken van winkelstad Dokkum. Het plan om startende ondernemers op weg te helpen bij het starten van een winkelbedrijf is één van de projecten van het binnenstadsmanagement Dokkum.