Winnaars gezamenlijke jongdierenkeuring in Grootegast

0
1581
Jongdierenkeuring Grootegast

GROOTEGAST – De kleindierverenigingen PKV Grijpskerk-Oldehove en PKV ‘Het Westerkwartier’ organiseerden gezamenlijk een jongdierendag. Jonge kippen en konijnen werden gekeurd; de hoenders door B. Mombarg uit Peize en E.W. Zwama uit Doezum, en de konijnen door G. Pals uit Bedum.

De prijs voor de mooiste haan bij de grote hoenders was een Twentse hoen patrijs van K. van der Velde uit Marum. Mooiste hen in deze categorie was een Groninger Meeuw goudpel van F. Huizinga uit Grootegast. De mooiste haan bij de dwerghoenders was een Langshan berken van H. Borgerts uit Doezum. Een Wyandotte meerz. zilverpatrijs van H. Pop uit Sebaldeburen won de titel mooiste hen. Het mooiste dier van een jeugdlid was een Drentse kriel patrijs van Henry Horenga uit Lutjegast.

Bij de afdeling konijnen ging de prijs  voor het mooiste diertekening (groep 2) naar een Hollander zwart-wit van H.C. Smeding uit Kommerzijl. Dit dier won ook nog eens H.E. SOLLE wisselbeker, voor het mooiste dier van de keuring. De prijs voor het mooiste dier kleurpatroon (groep 4) was voor een Tan zwart-bruin van mevrouw Wekema Grijpskerk. De prijs voor het mooiste dier wit (groep 5) was voor een Pool blauwoog van H.T. de Boer uit Zuidhorn. Het mooiste dier hangoren (groep 6) was een Nederlandse hangoor dwerg wit roodoog van Y. Stokroos uit Lutjegast. De prijs voor het mooiste dier van een jeugdlid was voor een Lotharinger klein zwart van Wilkor-Jan Top uit Grootegast.

Binnenkort organiseert P.K.V. Het Westerkwartier haar jaarlijkse tentoonstelling, die zal worden gehouden van 10 tot en met 12 oktober bij tuincentrum Drint aan de Langeweg 20 te Grootegast. Op 1 en 2 november organiseert PKV Grijpskerk- Oldehove e.o. haar jaarlijkse Middag-Humsterland Show in de bedrijfshal van Heemstra Loonwerken aan de Rijksstraatweg 46  te Noordhorn. Belangstellenden zijn van harte welkom op beide shows.