BCV terug op aarde, mooie zege voor Bergum

0
118

amateurvoetbal

REGIO – BCV is terug op aarde. Na twee zeges op rijd werd vorige week al van VEV’67 verloren (1-3). Afgelopen zaterdag bleek titelkandidaat Urk ook te sterk: 4-1. Bergum verraste door het sterke Steenwijk op eigen veld op een 5-1 nederlaag te trakteren.

Harkemase Boys won in Aalten met 2-1 van AZSV. De Boys maakten zich het zelf lastig door de vele kansen voor de rust niet te benutten,waardoor de strijdende thuisclub lang in de wedstrijd bleef. Johnsen Bacuna – in vorm- zette de bezoekers na 21 minuten op 0-1. Een minuut later was het echter alweer gelijk. Uit één van de vele kansen maakte Klaas Schotanus voor de rust de dikverdiende 1-2. Na de thee zakte het spelpeil en mochten de Harekieten soms zelfs de handen dichtknijpen dat de gelijkmaker er niet kwam.

BCV had op Urk vrijwel niets in de melk te brokkelen. De gastheren bleken oppermachtig en liepen kinderlijk eenvoudig uit naar een 4-0 voorsprong. Pas toen wist de ploeg van trainer Uilke Damstra wat terug te doen via Jelte van der Wal: 4-1. Daar bleef het verder bij.

Buitenpost mocht de handen stevig dichtknijpen met een 1-1 bij Oeverzwaluwen in Koudum. In een matige wedstrijd kwam de thuisclub een kwartier voor tijd op voorsprong. Pas twee minuten voor tijd maakte Buitenpost gelijk. Sip Jaap Bos ging in de zestien neer en de toegekende strafschop werd benut door Joran Olijve: 1-1. Gezien het spelbeeld was een remise overigens wel terecht.

Kollum toonde op eigen veld karakter door twee keer een achterstand weg te werken tegen Zeerobben. Het werd uiteindelijk 2-2. Via Ten Hoeve en Schaap namen de gasten twee keer een voorsprong. Joop Pijnacker (1-1, penalty) en Danny Nicolai zorgden voor de 2-2 eindstand. Het duel kon zeker na de rust alle kanten op.

Trynwalden verloor op eigen veld wat ongelukkig van Blauw Wit’34 uit Leeuwarden: 1-2. Met wat meer geluk had er tenminste een punt ingezeten voor de ploeg van trainer Marten van der Kamp. Nu bleef het bij een doelpunt van Paul Westra.

’t Fean’58 ging in Idskenhuizen met 3-0 onderuit tegen VVI. De nederlaag was terecht. Halverwege stond de thuisclub met 1-0 voor. Net toen de bezoekers jacht wilden maken op de gelijkmaker, moest Willem van Kammen er met een rode kaart (late tackle) van af. Via De Vries en De Weg liep de thuisclub daarna eenvoudig uit naar 3-0.

FC Grootegast versloeg GSVV met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. Met deze nederlaag kwam de ploeg uit Gerkesklooster goed weg, zeker in de eerste helft. Toen namelijk kreeg FC Grootegast kans op kans. Het bleef echter bij slechts een treffer van Tim Veenstra. GSVV herpakte zich na de thee wel, zonder dat het veel uitgespeelde kansen kreeg. De kleine nederlaag kon daardoor beslist terecht genoemd worden.

WTOC verloor nipt met 1-0 van LEO uit Leens. De wedstrijd stond bol van de spanning maar van goed voetbal was weinig sprake. WTOC kreeg dé kans op de openingstreffer toen Berend Jan Prins een strafschop mocht nemen. De linkspoot miste echter. Ook na de rust ging WTOC op jacht naar de openingstreffer. Die viel- zoals dat zo vaak gaat- echter aan de andere kant: 1-0. Een heel sneue nederlaag voor de voetballend betere gasten.

Hardegarijp en Be Quick Dokkum deelden de punten: 1-1. De wedstrijd kende een bijzonder verloop. Voor de rust deelden de gasten uit Dokkum nadrukkelijk de lakens uit en kwamen via Rudolf Banga dan ook terecht op 0-1. Daarna vergat de ploeg van trainer Henk Konings meer afstand te nemen. Na de rust was de thuisclub wakker hetgeen al snel resulteerde in de gelijkmaker. Daarna waren de beste kansen voor de thuisclub en was de remise al met al terecht. In dezelfde won Dokkum voor de tweede keer op rij. Nu moest RWF uit Frieschepalen er met 3-1 aan geloven.

ASC’75 had geen schijn van kans bij VCR, Ropta Boys verloor met 4-1 van De Lauwers. Pas bij 4-0 maakten de bezoekers de eretreffer en met vier tegengoals kwam Ropta Boys nog heel goed weg. Oostergo won wel, met 3-2 van Drogeham. Bij rust was het al 2-2. De thuisclub nam de leiding, maar Lars de Jong maakte namens Oostergo gelijk: 1-1. Drogeham kwam vervolgens op 2-1 maar weer toonden de gasten veerkracht toen Willem Sikkema met een fraaie kopbal gelijkmaakte: 2-2. Vijf minuten pakte Oostergo de volle buit toen Lieuwe Sytsma scoorde: 2-3.

Ternaard was op eigen veld niet opgewassen tegen Leovardia. Het werd 1-2. Namens Ternaard scoorde Gosse Reinder Kingma vanaf de strafschopstip. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel terecht geweest. Fusieclub Leovardia heeft met negen uit drie wel de volle buit te pakken. Friese Boys won op eigen terrein met 2-1 van Opende. Bij rust keek de thuisclub nog tegen een 1-0 achterstand aan. Wietze van der Land maakte in het tweede bedrijf de gelijkmaker. Minze Beerda was daarna verantwoordelijk voor de toch wel verdiende 2-1.

Op zondag won Bergum verrassend van koploper Steenwijk. Het werd liefst 1-5. De doelpunten van de ploeg van trainer Jan Bruin kwamen op naam van Rob Schokker (2), Klaas de Boer (natuurlijk) en Jeffrey Draaisma. Bovendien maakte een speler van de thuisclub een eigen doelpunt.

Trynwalden pakte in de derde klasse ene punt tegen Dronrijp: 2-2. En dat terwijl de fusieclub lang tegen een 2-0 achterstand aan keek. In dezelfde klasse speelde Harkema Opeinde met 2-2 gelijk tegen Leovardia. Harkema mist nog steeds veel spelers en daarom was het resultaat bevredigend. De doelpunten van Harkema kwamen op naam van Danny Metz en Michael Oost. Met name de goal van Oost was een pareltje. Surhuisterveen draait maar niet. Nu was Nicator met 1-0 te sterk.