College Achtkarspelen: De Kûpe nog 5 jaar open

0
120

BUITENPOST – Zwembad De Kûpe in Buitenpost kan, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, nog vijf jaar open blijven. Daarvoor stellen zij vanaf 2014 ieder jaar een ton beschikbaar. Dat valt te lezen in de begroting, die afgelopen verstuurd werd. “Dat is zeker positief nieuws als het allemaal goed gaat,” zegt wethouder Klaas Antuma (CU). Volgens de wethouder heeft het zwembad nog wel een aantal hobbels te nemen. “Ze moeten de aandelen van Sportfondsen overnemen. Al ziet dat er allemaal positief uit.”

Andere onderdelen van de begroting baren meer zorgen. Zo kan het college de begroting voor volgend jaar nog wel sluitend krijgen, maar is er daarna jaarlijks een tekort van een paar ton. Oplopend tot bijna een miljoen in 2017. “Je kunt wat gelukjes hebben onderweg, maar aan de structurele kant ziet het er niet goed uit,” vindt Antuma. Volgens hem is het aan volgende colleges om hier nadrukkelijk aandacht aan te besteden.

Hoe de kunstgrasvelden in Buitenpost, Surhuisterveen en Twijzel vorm gaan krijgen, kon de wethouder nog niet zeggen. “Er lopen nog verschillende overleggen. We hebben het ook over de inbreng die de clubs moeten leveren. Die discussie komt de komende maanden nog in de gemeenteraad. Als de clubs zich goed inspannen, dan zijn er wel mogelijkheden.” Jaarlijks moet de gemeente volgend jaar € 25.000 gaan bezuinigingen op het onderhoud van de sportvelden. In oktober praat de raad over de begroting.