De Tapperij blijft behouden voor Grijpskerk

0
316
Grijpskerk Tapperij-1

GRIJPSKERK – Begin dit jaar zagen de eigenaren van De Tapperij in Grijpskerk zich genoodzaakt faillissement aan te vragen. Het betekende voor het dorp weer een dichte deur erbij en weer stukje minder leven. Iets wat ook ondernemer Henk Dijk, eigenaar van Miedema Bouw in Grijpskerk, aan het hart ging. Inmiddels is het café en restaurant weer geopend.

“Ik vind het een mooi en markant gebouw”, vertelt Dijk. “En het is toch belangrijk voor het dorp dat het behouden blijft en niet verloederd. Een groot gedeelte van ons personeel komt uit Grijpskerk, je hebt als bedrijf toch ook een maatschappelijke functie.” Hij kocht het gebouw en inmiddels is De Tapperij weer geopend. “Er moet nog wel wat achterstallig onderhoud gebeuren en daar werken we nog aan, maar de vergunningen waren sneller dan verwacht rond, dus we konden afgelopen week al open gaan. Vrijdag zat de tent vol, dus ik denk dat het dorp het zeker wel waardeert dat ze weer bij het café en restaurant terecht kunnen.” De dorpsbewoners treffen een oude bekende in De Tapperij, want de dagelijkse leiding ligt weer in handen van Ingrid Spaan, de vorige eigenaresse.

Plannen heeft Henk nog genoeg voor De Tapperij. “Ik wil er zeker nog meer mee doen. Ik zie het echt als een bruin café, waar de kaartclub en biljartclub terecht kunnen, de stamtafel staat en verschillende zitjes. Een stukje gezelligheid voor het dorp.”