De Wolkenwandelaar schittert tegen strakblauwe lucht

0
142
Niezijl onthulling kunstwerk Fred Stol-6

NIEZIJL – Afgelopen zaterdag onthulde wethouder Fred Stol het kunstwerk ‘De Wolkenwandelaar’ in Niezijl. Aan de westelijke entree van het dorp, zal dit negen meter hoge kunstwerk voortaan de rust en de magie van het Groninger land verbeelden. Juist op deze dag van de onthulling, tekende de hoge zuil waar bovenop een man ferme passen loopt, zich niet af tegen de zo kenmerkende wolkenlucht, maar schitterde hij tegen een strakblauwe lucht. De naam ‘De Wolkenwandelaar’ werd dus nog geen eer aangedaan, ook het spelen van het muziekstuk ‘in the cloud’ door muziekvereniging Excelsior uit Grijpskerk kon daar niks aan veranderen. Desondanks alleen maar lovende reacties voor dit kunstwerk van de hand van kunstenaardsduo Maree Blok en Bas Lugthart uit Onderdendam.