Finale ‘vertelwedstried’ in Baron Theater Opende

0
120

OPENDE – Op donderdag 3 oktober zal in het Baron Theater in Opende de finale worden gehouden van de ‘vertelwedstried’, georganiseerd door Mien Westerkwartier. Aan het begin van dit jaar werden deelnemers opgeroepen hun eigen verhaal te schrijven rondom het thema ‘olde ambachten of ambachtsluu’. Er kwamen ruim dertig verhalen binnen, waaruit de jury een selectie heeft gemaakt van de acht mooiste verhalen. De geselecteerde schrijvers zijn Geert Zijlstra, Jan Hut, Reinder Willem Hiemstra, Eelke Solle, Rensina Dijkhuizen, Klaas van der Veen, Bert Weggemans en de winnaar van 2012 Piet de Vries. Op deze finale avond worden de verhalen over ambachten uit vroeger tijden verteld en zal een deskundige jury uiteindelijk een winnaar aanwijzen. De avond wordt gepresenteerd door Henny van der Laan en vangt aan om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.45 uur open en de toegang is vrij.