Griet Kluwer

0
2098
Spitkeet - 10.000e bezoeker

HARKEMA – Mevrouw Griet Kluwer werd vorige week aangenaam verrast toen ze met de Vrouwen van Nu uit Hurdegaryp op excursie ging naar Themapark De Spitkeet. Zij bleek namelijk de 10.000e bezoekster te zijn van dit jaar. Met de groep bezocht zij het park voor een rondleiding en een kopje koffie. Tot haar verbazing werd zij uit de groep gepikt om door voorzitter Jarig Wijma van De Spitkeet in het zonnetje te worden gezet. Mevrouw Kluwer kreeg van de voorzitter een bos bloemen aangeboden en de beheerster van De Spitkeet, Renneke Wiersma, verraste haar met een oranjekoek. De 10.000e bezoeker was dit jaar eerder dan in voorgaande jaren. Vorig jaar kwam pas een maand later de 10.000e bezoeker over de drempel. Mevrouw Kluwer was finaal overdonderd door het nieuws. ‘Wat geweldich, wa hie dit no tocht!’ Openluchtmuseum De Spitkeet is één van de bestbezochte toeristische educatieve attracties in de regio. Jaarlijks komen er vele duizenden mensen uit het hele land, maar ook vanuit de regio, naar Harkema om hier meer te ontdekken over de plaatselijke geschiedenis. Foto is gemaakt door F. Ophuis.