Harkemase Boys maatje te klein voor NEC

0
124
HARKEMA - Harkemase boys -NEC

HARKEMA – Harkemase Boys kan terugzien op een mooi avontuur in de ‘grote’ KNVB-beker, al deed de uiteindelijke 8-0 nederlaag tegen NEC toch wel een beetje pijn. De thuisclub deed wat het kon, maar kwam simpelweg kwaliteit en stootkracht tekort tegen de ploeg van trainer Anton Janssen.

Positief: Harkemase Boys verstopte zich nooit. De ploeg van trainer Willem Brouwer koos waar kon de aanval en creëerde zo ook wel kansen. De beste kans was in het tweede bedrijf voor Heine Uuldriks, die de bal van dichtbij echter hard naast schoot. ‘Een terechte uitslag’, liet trainer Willem Brouwer na afloop weten. ‘Er was duidelijk klassenverschil maar NEC speelt dan ook drie klassen hoger. Wij hebben onszelf niet ingegraven, we zijn blijven voetballen. Dat leverde ook kansen op, maar je geeft aan de andere kant ook ruimte weg. Het is jammer dat we niet gescoord hebben, maar ik vind dat we het naar behoren hebben gedaan.’

Hoogtepunt: de actie van Johnsen Bacuna. De dribbelkoning draaide back Kevin Conboy dol en besloot de actie met een panna. Een hit op You Tube!

Harkemase Boys – NEC 0-8 (0-3)

19. Hemlein 0-1, 36. Hemlein 0-2, 37. Jantscher 0-3, 58. Hemlein 0-4, 61. Foor 0-5, 70. Stefanik 0-6, 76. Jahanbakhsh 0-7 en 88. Jantscher 0-8.

Harkemase Boys: Kampjes, Bergsma, Huisman de Jong, Valentijn, De Geijter (46. Francisco), Schotanus, Bolt, Musliu (72. Schreiber), Bacuna, Constantia en Smits (58. Uuldriks)

NEC: Johnsson, Vermijl, Cmovs, Van Eijden, Conboy, Palsson, Koolwijk (62. Roorda), Stefanik, Foor (68. Jahanbakshs), Hemlein (83. Stutter) en Jantscher.