Keurslagerij van der Bijl beloond met hoge cijfers

0
161
BUITENPOST - slagerij Jan van der Bijl

BUITENPOST/KOLLUM – Keurslagerij Jan en Geertje van der Bijl met vestigingen in Kollum en Buitenpost heeft onlangs hun jaarlijkse onverwachte inspectie gehad. De Stichting Voedsel Inspectie Wageningen kwam langs en testte de hygiëne van het gebouw en nam rundergehakt mee om onder de loep te leggen. ‘We hebben zojuist de testresultaten terug gekregen en daar zijn we erg tevreden over. Op Hygiëne scoorden we een 8,7, en op ons rundergehakt maar liefst een 9! Dat zijn behoorlijke cijfers, waar we erg blij mee zijn,’ zegt Jan van der Bijl. Bij de keuring van het rundergehakt werd er op verschillende zaken gelet; kwaliteit, versheid en hygiëne. Ook de rookworst van Keurslagerij Jan en Geertje van der Bijl is onlangs in de prijzen gevallen. Tijdens de nationale rookworst productkeuring is bij de ambachtelijke rookworst vastgesteld dat deze van uitstekende kwaliteit is. Daarom heeft de rookworst het predicaat ‘Goudkeur’ verdiend. ‘Dat predicaat krijg je bij een puntenaantal van tussen de 94 en 100 punten. Onze rookworst kreeg 97 punten. Daar zijn we enorm trots op,’ vertelt Van der Bijl. ‘Deze rookworsten zijn deze week ook in de aanbieding, twee halen één betalen.’ Bij Keurslagerij Jan en Geertje van der Bijl is men altijd op zoek naar het allerbeste vlees. Gezonde en lekkere producten met een eerlijke prijs, waarbij ook gedacht wordt aan het dierwelzijn. Al het vlees bij Van der Bijl komt uit de regio. Om te laten zien waar het vlees precies vandaan komt wordt er deze week huis-aan-huis in de omgeving Buitenpost/Kollum een folder bezorgd, waarin precies omschreven staat wat voor vlees er bij Van der Bijl verkocht wordt en waar dit vandaan komt. Zo komt bijvoorbeeld al het varkensvlees bij Van der Bijl van het Gaasterlands kruiden varken. Deze ‘friberne’ varkens groeien op in een comfortabele en schone omgeving zonder gebruik van onnodige middelen en antibiotica. ‘Kom gerust eens bij ons proeven!’