Peter Bunschoten

0
138
DSF_FRIE-p05.pdf - Adobe Acrobat Pro

Voorzitter WSV Lauwerszee

“Mijn passie voor zeilen is er met de paplepel ingegoten”, vertelt Peter Bunschoten, voorzitter van WSV Lauwerszee. “Mijn grootvader zeilde al, op een in 1898 zelfgebouwde ‘dubbeljacht’ wat tegenwoordig een Catamaran heet. Ook mijn vader hield erg van zeilen.” Peter is ‘Directeur projecten’ bij Van Oord en verblijft vaak voor langere periode in het buitenland. Toen hij voor zijn werk een aantal maanden in Hongkong verbleef, is hij ook maar lid geworden van een locale zeilvereniging. In 1992 werd hij lid van de vereniging en werd hij tevens voorzitter van WSV Lauwerszee. Hoewel het soms best lastig is om zijn voorzitterschap van de WSV Lauwerszee te combineren met zijn drukbezette baan, vindt Peter het erg leuk en belangrijk om te doen. “Soms zit ik voor een aantal maanden in het buitenland, maar via de e-mail houden we dan contact. Vreemd genoeg vind ik het gemakkelijker om mijn werk met het voorzitterschap te combineren als ik voor een lange periode in het buitenland ben, dan wanneer ik – zoals nu – half in Duitsland en half in Nederland zit. Watersportvereniging Lauwerszee, bestaande uit zo’n 300 leden is hard op zoek naar nieuwe en vooral jónge leden die actief willen meedoen. “Ik zou graag naar 350 tot 400 leden toe willen, zodat we ook een vuist kunnen maken en we een serieuze partij kunnen zijn”. Peter vindt dat belangrijk, omdat hij graag contact heeft met andere organisaties die ook inspraak hebben op het gebied. “Het is belangrijk dat bepaalde wateren open blijven voor boten” vertelt hij. “Zonder de verenging waren bepaalde wateren al afgesloten geweest”. Naast het hebben van inspraak en het open houden van vaarwater, is het vooral ook heel gezellig op de vereniging. “We organiseren diverse wedstrijden en ‘captains-dineetjes’, vertelt Peter enthousiast. “Dus het zou leuk zijn als we nog wat actieve nieuwe leden erbij krijgen. Iedereen die van varen houdt, is welkom. Je hoeft niet perse een boot te hebben”, gaat hij verder. Zelf heeft Peter wel een zeilboot. “Deze ligt nog in Zweden en ik wil ‘m binnenkort weer terugvaren naar Nederland”, vertelt hij. Zijn grootste droom op dit moment is om een sabbatical te nemen om een jaar lang te gaan zeilen.