PvdA wil oplossing voor leegstand Ienemane

0
135

GROOTEGAST – De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Grootegast wil snel duidelijkheid over de nieuwe bestemming van het pand Ienemane in Niekerk. Sinds enige tijd staat het gebouw leeg, omdat de bewoners naar een nieuwe locatie in Grootegast verhuisd zijn. Volgens de partij moet snel duidelijk worden wat er met het pand gaat gebeuren, omdat het anders verpauperd. Er wordt gepleit voor een herbestemming met goedkope huurwoningen.

Myra Eeken was er vorige week duidelijk over: “Er worden ruiten ingegooid en het ziet er niet meer uit. De vraag is: wat gaat ermee gebeuren? We werden erop aangesproken door dorpsbewoners tijdens de onlangs gehouden jaarmarkt.” Volgens Eeken is het geen wenselijke situatie dat de woningen nu leeg staan. “Dat geeft geen goed gevoel.” Ze vroeg ze daarom af wat de gemeente met het pand kan doen.

Wethouder Sjabbo Smedes (CDA) moest de partij het antwoord schuldig blijven. Hij vertelde dat de gemeente al langere tijd in gesprek is met Wold & Waard, maar dat stichting De Zijlen officieel nog steeds huurder van het gebouw is. Wel wilde hij toezeggen nogmaals met Wold & Waard in gesprek te gaan over de herbestemming van het pand. Het gebouw zomaar beschikbaar stellen voor verhuur, is volgens hem niet mogelijk. “De indeling is bedacht voor het gebruik. Dat kan niet één op één worden vertaald naar een andere huurder.”