Speelgoedwinkeltje als dagbesteding in Ryptsjerk

0
197
RYPTSJERK - kinderhotel speelgoedwinkel

RYPTSJERK – Aan de Binnendyk 60 in Ryptsjerk wordt woensdag 2 oktober de feestelijke opening gehouden van een tweedehands speelgoedwinkeltje. Dit winkeltje wordt een dagbestedingsplaats voor jong-volwassenen met een verstandelijke beperking of een vorm van autisme. Het winkeltje is een initiatief van Kinderhotel Speelmaran. Kinderhotel Speelmaran is 16 jaar geleden begonnen in Ryptsjerk met de weekend- en vakantieopvang van kinderen met een beperking. Het winkeltje wordt hier een aanvulling op. ‘We hebben een werkplaats gecreëerd, waar de jongeren speelgoed kunnen schoonmaken en opknappen. Hier kunnen zij bijvoorbeeld ook zelf schilderijtjes maken of eenden beschilderen. We hebben voor houten eenden gekozen omdat Ryptsjerk een echt ‘eendendorp’ is,’ vertelt Loes Kriek van Speelmaran. ‘In het winkeltje is van alles te koop. Van speelgoed voor de allerkleinsten, tot stoer jongensspeelgoed en van kinderboeken tot leuke snuisterijen. De kinderen gaan bijvoorbeeld spullen inpakken en afrekenen.’ Met de tijd zijn Loes Kriek en Sjoukje Kooistra van Kinderhotel Speelmaran ook van plan om op de binnenplaats een kleine theeschenkerij te houden en om kleine meubeltjes op te knappen voor de verkoop in de speelgoedwinkel. Ook is het de bedoeling dat er stageplaatsen worden aangeboden in de speelgoedwinkel voor jongeren van het speciaal onderwijs. De speelgoedwinkel wordt woensdagmiddag 2 oktober geopend en is van 13.00 tot 17.00 geopend. In Ryptsjerk zijn kleurplaten bezorgd. Kinderen die deze kleurplaten op 2 oktober inleveren krijgen een suikerspin. Het speelgoedwinkeltje zal vanaf dan geopend zijn van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.