Thuisspelers Voklubol laten publiek juichen

0
1407

OLDEHOVE – In sporthal De Kooi in Oldehove kon heel wat gejuicht worden afgelopen weekend. De thuisspelende teams van volleybalvereniging Voklubol wisten allemaal winst binnen te slepen.

Mix C startte afgelopen zaterdag als eerste met de thuiswedstrijden. Er werd gespeeld tegen een jongensteam van De Meeuwen. De eerste set ging verloren, maar in de andere twee sets was Voklubol duidelijk de sterkste. In de laatste set kwamen de Meeuwen even dicht bij, maar door netjes volleybal won Voklubol de set en daarmee ook met 2-1 de wedstrijd. Dames 3 speelde tegen Dio Bedum. De basis is nog steeds erg smal en nieuwe spelers zijn nog steeds van harte welkom. Ondanks dit gingen de dames, aangevuld met een jeugdspeelster, enthousiast de wedstrijd in en werd er eenvoudig met 3-1 gewonnen. Dames 1 speelde tegen Haulerwijk. Een geroutineerd damesteam met lengte. De eerste set werd na een strijdlust door Voklubol gewonnen. In de tweede set hadden de dames een enorme servedruk; de set werd eenvoudig gewonnen. In de derde en vierde set verloren de dames helaas de concentratie en nauwkeurigheid. Beide sets gingen naar Haulerwijk. Er werd wat geschoven in de opstelling en vol enthousiasme begonnen de dames aan de laatste set. Ook in deze set was de serve wederom de troef. Haulerwijk kreeg de pass niet onder controle en de aanvallers maakten de ene fout na de andere. Zo werd de wedstrijd met 3-2 gewonnen door Voklubol.

Meisjes B speelden in Zuidbroek hun wedstrijd. Helaas werden er geen punten mee naar huis genomen. De wedstrijd van de heren is, op verzoek van de gasten, verplaatst naar december.