Van Gelder: Voortrekkersrol nemen in Lauwersmeergebied

0
109

LEENS – Volgens wethouder Herwil van Gelder (GL) moet De Marne een voortrekkersrol nemen de in recreatie rond het Lauwersmeer. Dat zei de wethouder afgelopen week. Raadsleden vroegen zich af hoe het verder moet met het Lauwersmeergebied nu de om het meer liggende gemeenten niet meer gezamenlijk optrekken.

De raadsleden zijn blij met het feit dat Marketing Groningen zich nu gaat inzetten voor het Groningse deel van het gebied. Wel vroegen ze zich af hoe het met de grensgebieden zal gaan. Wethouder Van Gelder nam de zorgen bij de partijen weg. “Het is heel logisch dat wij een voortrekkersrol nemen,” zei hij. “Het is een gegeven dat de Friese gemeenten van nature naar elkaar kijken. Dat vind ik jammer, maar we zullen wel de verbinding blijven zoeken.”

Verder vroeg de VVD aandacht voor het feit dat ondernemers en overheden af en toe tegengestelde belangen hebben. Van Gelder erkende de stelling. “Die belangen kun je tegenkomen en dat is ook gebeurd. De gunfactor is in deze sector lastig te vinden. Toch zie je dat partijen nu wel samen beginnen op te trekken. Als het water omhoog gaat, gaan namelijk alle bootjes omhoog.”