Vlooienmarkt in Visvliet als nieuwe ontmoetingsplek in het dorp Visvliet

0
126
Vislviet Vlooienmarkt-1

VISVLIET – Een vlooienmarkt voor meer saamhorigheid. Dat is het idee achter het evenement dat door Albertha Veenstra wordt georganiseerd. Op deze rommelmarkt kunnen de inwoners van Visvliet hun overbodige spullen verkopen. Met dit initiatief hoopt ze de gezellige dorpssfeer in Visvliet te behouden.

“Sinds het verdwijnen van de school afgelopen zomervakantie en de winkel drie jaar geleden, dalen het aantal ontmoetingsplekken in het dorp hard,” legt Albertha uit. “Om te voorkomen dat niet iedereen verder in zichzelf keert, is het belangrijk dat er vanuit de mensen uit het dorp zelf initiatieven komen.“ En zo is het idee voor de vlooienmarkt ontstaan. “Daarbij is het natuurlijk ook erg leuk om te organiseren.”

Met de vlooienmarkt hoopt Albertha Veenstra het dorpsgevoel te versterken, maar tegelijkertijd ook op een opkomst uit meer dan alleen inwoners van Visvliet. “Het zou mooi zijn als er ook mensen uit omringende dorpen op afkomen.”

De fair zal op 5 oktober plaatsvinden tussen 10.00 en 16.00 uur bij Albertha in de schuur naast de boerderij op Stationsweg 12. “De schuur is al wel bijna vol, maar buiten is ook nog voldoende ruimte.” Kortom zolang het droog blijft, mag iedereen komen en meedoen.