Winkelen in De Marne kan nu ook op zondag

0
143

LEENS – Winkelen kan in de gemeente De Marne nu ook op zondag. De gemeenteraad heeft afgelopen week in meerderheid toestemming hiervoor gegeven. Alleen de ChristenUnie stemde tegen het plan. Volgens de partij moet de zondagsrust bewaard blijven. De partij zei het jammer te vinden dat andere partijen hier niet in meegaan. “Met dit plan wordt een stap gezet waardoor de 24 uurs-economie nog dichterbij komt,” zei voorman Theo de Vries. GroenLinks dacht daar heel anders over en verborg haar blijdschap niet. De partij werd gefeliciteerd door de PvdA. De VVD stond minder hard te juichen. Hoewel de partij volledig achter de openstelling staat, zei voorman Johan van der Vis wel de ondernemers te respecteren die de zondagsrust in stand willen houden.