Ybe Vellema en Johan Merkus eerste Noord Nederlandse Kampioenen

0
886

REGIO – Dit jaar werd er voor het eerst door vier autocrossclubs gezamenlijk het Noord Nederlands Kampioenschap autocross georganiseerd. Het kampioenschap werd verdeeld over vier wedstrijden op vier verschillende wedstrijdbanen. De finale was afgelopen zaterdag in Sint Annaparochie. Johan Merkus uit Niawier werd in de keverklasse kampioen, Ybe Vellema uit Holwerd werd winnaar in de vrijestandaardklasse. Uitslag NNK autocross: Juniorklasse: 1 Rens Teitsma Burgum. 2 Arjen de Wilde Burgum. 3 Lars Boersma Oostermeer. Standaardklasse: 1 Eeuwe Heegstra Augistinusga. 2 Aalsen v d Bij Harkema. 3 Peter Haagsma Augustinusga. Vrije standaardklasse: 1 Ybe Vellema Holwerd. 2 Jan Klijnsma Bantega. 3 William Polling Eelde. Keverklasse: 2 Johan Merkus Niawier. 2 Johannes Kuiper Oosterwolde. 3 Rien v Nieuwehoven Oranje. Sprinters: 1 Arjan Kinds Yde. 2 Hendrik Hut Sebaldeburen. 3 Pieter Verboon Visvliet. Stockcars: 1 Koen Maris Roden. 2 Job Honderd Uithuizen. 3 Cesar Noppert Oudebiltzijl.