Zwart-witten komen niet langs taai ODV: 1-1

0
156
Oldehove OKVC Voetbal-7

OKVC mist de laatste bal

OLDEHOVE – Gezien het niet sprankelende voetbal van OKVC en ODV was het gelijkspel (1-1) wel terecht. In de slotfase had de thuisclub alsnog de overwinning binnen bereik, maar kreeg de bal op wonderbaarlijke manier niet tussen de palen. Daardoor bleef de Gronings-Friese slag in evenwicht.

Trainers hebben het altijd over de ‘tweede bal ‘. OKVC-trainer Jurrie Smit heeft aan het jargon nog een toegevoegd: "OKVC mist steeds de laatste bal". Deze voetbalkreet sneed hout. Het beslissende zetje ontbrak keer op keer. Eén van de wisselspelers in de slotfase van de tweede helft, Arjan Scheper, bracht met veel gevoel de bal richting doel. De eveneens als wisselspeler begonnen Gerd Groenewoud kon op de doellijn de bal niet in het net werken. Of neem de actie van Pieter Sieperda die het strafschopgebied doordrong, alles goed deed, maar met een bekeken schot naast mikte. Even daarvoor klonk het geluid van de aluminium staander, via een uithaal van invaller Jelmer Korf. Het mocht allemaal niet baten in het slotoffensief wat OKVC ontketende. Verder was het een open wedstrijd, waarin beide ploegen de nodige kansen kregen, met opvallend veel flipperkastachtige ballen. Maar de 1-0 werd gescoord uit een strafschop. Aanleiding was een individuele actie van spits Christiaan Koopman vanuit een ingooi. De aanvaller draaide vlak bij het doel weg bij zijn tegenstander, werd vastgehouden en schoot alsnog in het zijnet. Scheidsrechter Venema was onverbiddelijk en legde de bal op de stop. Koopman schoof zuiver in de hoek. Koopman was in de beginfase dreigend, met acties en voorzetten, die net niet konden worden afgerond. De trots van Middag-Humsterland was wat meer aan de bal, maar verspeelde die ook vaak, tot woede van laatste man Martijn Delies ("drie keer balverlies bij een balaanname en houd eens op met die pisballen".) De Friezen konden daardoor enkele keren gevaarlijk uitbreken. Het middenveld werd eenvoudig overgestoken en met name de linkervleugel lag steeds open. De 1-0 kon dan ook niet lang worden vastgehouden. Een van richting veranderd afstandsschot, waarbij de voortreffelijke doelman Marko van der Zijl op het verkeerde been stond, leverde de gelijkmaker op. Even later lag de bal op identieke wijze bijna in het Friese doel. Bij een vrije trap van Pieter Sieperda zat er een ODV-been tussen. De al vroeg ingevallen Gerd Groenewoud (voor de aan de knie geblesseerd geraakte Jasper Jimmink) kreeg de bal op de doellijn in de voeten, maar wist niet te scoren. Een nieuwe poging van Sieperda had een beter lot verdiend. De aangever was het creatief brein op het middenveld, Sander de Boer (kwam nog niet echt uit de verf,mist wedstrijdritme doordat hij niet elke week kan spelen), Sieperda had iets heel moois in gedachten door de voorzet in één keer te raken. De bal koos de richting van de huizen van Kommerzijl. Bij vlagen liet OKVC aardige combinaties zien en leuke doelpogingen, maar er waren te veel slechte momenten bij. Op slag van rust voorkwam Danny Mollema de 1-2 door een gevaarlijke voorzet onschadelijk te maken. In de tweede helft veranderde een uithaal van Sieperda voor de zoveelste keer van koers, maar liep het voor de ploeg uit Wijnjewoude (nog nooit te gast in Oldehove, maar heeft op trainersgebied wel raakvlakken want Wiebe van der Beek was zowel trainer van OKVC als ODV) goed af. Koopman was voor ‘Ontspanning Door Voetbal’ een lastige opponent, maar kon zijn stempel niet echt op de wedstrijd drukken. In de 62e minuut kwam de lange spits gelukkig in balbezit, had vrije doortocht en schoot met zijn verkeerde been rakelings naast. Wederom een behoorlijke kans voor de zwart-witten, die maar moeilijk het net konden vinden. Het publiek had vervolgens vraagtekens bij het wisselen van Koopman. Smit verklaarde naderhand dat Groenewoud explosiever is voorin. Maar het inbrengen van Jelmer Korf sorteerde ook effect. Koud in het veld waagde de 24-jarige speler een dropkick, die opnieuw de paal teisterde. Aan de andere kant de momenten van Arjan Scheper die eerst hardhandig werd weggezet door een tegenstander, de sprint inzette en de bal terugpakte, niet reglementair in ogen van de scheidsrechter. De vrije bal van Rick van der Wal was strak en akelig hard. Met een geweldige reflex voorkwam Van der Zijl een nederlaag. Dat hadden de zwart-witten – na twee wedstrijden nog steeds ongeslagen- ook niet verdiend.

OKVC-ODV 1-1 (1-1); Scoreverloop: 21. Christiaan Koopman 1-0 (strafschop), 26. Rick van der Wal 1-1; Scheidsrechter: Venema (Winsum); Toeschouwers: 60

OPSTELLING OKVC: Marko van der Zijl, Martijn Delies, Danny Mollema, Edwin Slopsema, Marc Smid (Arjan Scheper), Jasper Jimmink (15. Gerd Groenewoud), Pieter Sieperda, Timon van der Helm, Sander de Boer, Mouris Zuidema, Christiaan Koopman (Jelmer Korf)

STER VAN HET VELD: PIETER SIEPERDA (OKVC). De middenvelder viel op qua doelpogingen. Liefst vijf keer schoot hij met scherp en had daarbij het geluk niet mee. Rakelings naast, smorend op de doelijn en een bekeken schot ook naast. Daarnaast waren zijn voorzetten gevaarlijk.