Anjumer MFA krijgt bijdrage van Oranje Fonds

0
141

ANJUM – Het Oranje Fonds heeft ‘De Dobbe’ in Anjum een schenking gedaan van €40.000,- voor het realiseren van een nieuw multifunctionele accommodatie. Anjum krijgt met de verbouw van De Dobbe en een voormalige supermarkt een nieuw MFA in het hart van het dorp. In het MFA komt ook een huisartsencentrum. Met het MFA met huisartsencentrum wordt leegstand tegengegaan en is de eerstelijnszorg in de regio gewaarborgd. In het centrum komen naast huisartsen, fysiotherapeuten, een medisch pedicure en thuiszorg Het Friese Land. De nieuwe accommodatie draagt ook bij tot een bloeiend verenigingsleven en voorkomt achteruitgang en krimp in het dorp en in de regio. Naast muziek- en zangverenigingen, biljartclubs, een koersbalgroep, de Oranjevereniging en Dorpsbelang maken ook instanties van buiten het dorp gebruik van het centrum. Directeur Ronald van der Giesen van het Oranje Fonds: ‘Wij willen graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. De bijdrage aan dit bijzondere project in Anjum is daarvan een uitwerking. We verwachten dat het project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.’