Arnold Veeman

0
146

De uit Kloosterburen afkomstige Arnold Veeman heeft een volle agenda. De Groninger zanger zal op zaterdag 12 oktober optreden in het BaronTheater te Opende met zijn voorstelling Toukomst. Voor deze theatervoorstelling en gelijknamige cd ging hij op zoek naar de vormende klanken van zijn jeugd op het Noord-Groningse platteland. “De ontdekking van geluid en muziek begon al toen ik als kind voor het eerst de populieren langs de laan hoorde ritselen. Die liefde voor klanken is steeds verder gegroeid en Toukomst is het resultaat”, aldus de componist. Via www.barontheater.nl kan men kaarten voor het optreden waar hij bekende nummers als ‘Mien Lutje Laif’ afwisselt met nieuw werk, bestellen. Wie het liever wat verder van huis wil zoeken, moet op zondag 27 oktober naar Amsterdam afreizen. Daar wordt in de Oude Lutherse Kerk voor de zevende keer een Groninger kerkdienst georganiseerd en daaraan zal Arnold zijn medewerking verlenen. Ook hier zal hij ballades van zijn album Toukomst zingen. Hij vertrekt niet alleen naar Amsterdam. Zijn wederhelft Maria Madelon zal tijdens de dienst exposeren met haar schilderijen ‘een wereld vol licht’. Uiteraard zullen koffie en Groninger koek niet ontbreken. De dienst start om 10.30 uur.