Boeiende motorsport in Eenrum met vele kampioenen

0
1310
Stiekema De Jong ONK Finale Grasbaan Eenrum 2013

EENRUM – In Eenrum werd de Finale van het Open Nederlands Kampioenschap Grasbaanracen verreden. Het werd een mooie afsluiting van het seizoen waarin in vier van de vijf klassen de beslissing viel om het Nederlands Kampioenschap 2013: boeiende races, prachtig weer, een snelle vlakke baan waarop de coureurs voluit konden gaan, als ontkoping een run-off bij de Specials Senioren en tot slot ruim 1400 toeschouwers waar de MCE uitermate content mee was.

Bij de Specials Senioren ontspon een boeiende strijd tussen Jannick de Jong, Dirk Fabriek, Mark Stiekema, Jeffrey Woortman, Nick Lourens, Sjoerd Rozenberg en Henry van der Steen. De foto van Niels Woltman, MCE, laat zien hoe Stiekema en De Jong in een fel duel verwikkeld zijn.

Opvallend was het rijden van Jeffrey Woortman (Warten). De Fries kwam in april dit jaar in Schwarme (D) zwaar ten val, werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, lag enige tid in coma en moest enkele maanden revalideren. In Eenrum maakte hij zijn rentree en het was indrukwekkend om hem vandaag overtuigend en in zijn bekende stijl weer te zien racen. In de A-finale haalde hij een prima vierde plaats; deze werd redelijk overtuigend gewonnen door De Jong (Gorredijk), die daarmee tevens Nederlands Kampioen Grasbaan 2013 werd. Tweede in Eenrum werd Stiekema waarna bleek dat hij en Van der Steen op een gelijk aantal punten geëindigd waren in het ONK-klassement. Dit betekende dat er nog een run-off verreden moest worden tussen beide coureurs. Ook hier bleek Stiekema weer sterk en overtuigend en hield het hoofd koel, terwijl Van der Steen niet voluit kon gaan vanwege zijn blessure.

Bij de Specials Nationalen ging de dagoverwinning naar Mark Beishuizen (Stadskanaal),op een 2e plek de sterk rijdende (en EVLS-kampioen 2013) Bob Dolman, derde werd talent Niels Remmelts (Gasselternijveen). In de ONK-eindstand in deze klasse eindige Bert Jan Bos bovenaan, Niels Remmelts werd tweede. William Matthijssen/Sandra Mollema (die wederom de nog geblesseerde Nathalie Stelligwerf-Mattijssen verving), wisten de overwinning bij de zijspannen binnen te slepen, tweede werd Detz/van Dijk, derde werd Noordman/Kremer. In de ONK-einstand was de winnaar reeds bekend (en betekende de 13e Nederlandse titel): Matthijssen/ Stellingwerf-Mollema. Tweede werd Detz/Van Dijk, derde Noordman/Kremer. In de ST1-klasse ging de overwinning naar Maikel Dijkstra (Joure), maar werd Jan Okke Loonstra (Surhuisterveen) Nederlands kampioen. In de ST2-klasse won Gert Jan Valk (Daarle) de dagfinale en pakte daarmee tevens de ONK-titel.