De vier Parmentiers presenteert het tweede Aardappelfeest in Hornhuizen

0
219
Hornhuizen Aardappelfeest aankondiging-3

HORNHUIZEN – Het tweede Aardappelfeest in Hornhuizen komt eraan. Op zaterdagavond 12 oktober kom er optredens met muziek, kunst en theater. Uiteraard allemaal vergezeld van kraampjes met allerlei aardappelen. Dit alles wordt georganiseerd door de vier Parmentiers.

De Vier Parmentiers is een klein en exclusief aardappelhuis. Ze zijn van mening dat de aardappel wel wat meer liefde verdient. Daarom zetten zij bijzondere aardappelrassen in het zonnetje. “Tegenwoordig liggen aardappelen aan de zijkant van het bord, vertelt Gert Noordhoff. “Als het aan ons ligt komen ze midden op het bord, als middelpunt van de maaltijd.”

Gert Noordhoff is beleidsmaker in Gemeente De Marne. Daarnaast is hij één van de vier Parmentiers. Op de website worden er beschrijvingen van aardappelen gegeven, die nog het meest doet denken aan die bij een goede rode wijn. De Burgundy Red is van buiten paarsrood met rood gemarmerd vruchtvlees van binnen dat dradig wordt bij het koken. “Daar kiezen we bewust voor,” licht Gert toe. “We willen af van het indelen op vast kokend of kruimig. Een aardappel, en zeker de soorten die wij telen, is meer dan dat.”

Deze speciale aardappelen hebben wel het nadeel dat ze moeilijker te telen zijn dan gewone aardappelen. “ Er is eerder kans op aardappelziekte,” legt Gert uit. “We beschermen ze door aparte bodem en gezondere grond. Net als bij mensen zorgt dit voor een hogere weerstand van de aardappelen.“

Op zaterdagavond 12 oktober zal in Hornhuizen het Aardappelfeest 2013 plaatsvinden. Verwachting is dat dit tussen 19.00 en 20.00 uur zal beginnen. “Maar dat kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen, dat ligt nog een beetje aan de programmering, ” licht Gert toe. Namen die nu al bekend zijn: Singersongwriter Florian Wolff, DJ Daniel Zuur, Drumband st. Caecilea en Knol d’Amour. Kaarten zijn voor 10 euro op de website www.aardappelfeest.nl te bestellen.