Dokum wint emotionele ‘thuiswedstrijd’

0
128
DSF_FRIE-p35.pdf - Adobe Acrobat Pro

Dokkum rukt op!

LEENS – Het gaat crescendo met Dokkum. Nadat de eerste twee wedstrijden van de competitie werden verloren (van rivaal Be Quick met 2-0 en met 4-0 van Hardegarijp) werden de laatste drie wedstrijden in de volle winst omgezet. Zaterdag won de ploeg met 3-2 van LEO. Het duel zou volgens het wedstrijdschema in Dokkum worden gespeeld, maar werd op verzoek van de ploeg uit Leens omgedraaid. Dit had alles te maken met het eerbetoon aan Mart Buikema. De speler van LEO kwam afgelopen zomer om bij een verkeersongeval en zou anders zaterdag zijn verjaardag gevierd hebben. Dat het een emotionele wedstrijd was, mocht dan ook duidelijk zijn.

De thuisclub begon furieus en vol adrenaline aan de wedstrijd. Peter Kolkena zette de thuisclub snel op het goede spoor door in de korte hoek raak te schieten: 1-0. Daarna was het woord echter aan de bezoekers, die gaandeweg de wedstrijd de betere ploeg bleken. Dokkum bleek fysiek sterker en had voetballend ook veel meer in huis. Bovendien gingen de gastheren veel beter en effectiever met de kansen om. Minne Zijlstra maakte op grond van het wedstrijdbeeld de terechte gelijkaker: 1-1. Net toen iedereen dacht dat 1-1 de ruststand zou worden, sloeg uitblinker Zijlstra opnieuw toe. Al dan niet in buitenspelpositie, volgens LEO duidelijk wél, haalde de aanvaller hard uit: 1-2.

De strijdende thuisclub probeerde het in de tweede helft wel. Veel zoden zette het offensiefje niet aan de dijk. Dokkum loerde op de counter en was zo eigenlijk veel gevaarlijker. Een kwartier voor tijd leek het duel beslist toen de sterke Jan-Gerrit Tacoma de 1-3 aan liet tekenen. In de extra tijd werd het toch nog even spannende. Rowan Rozema verschalkte de Dokkum goalie toen met een fraaie boogbal: 2-3. In de tijd die daarna restte kreeg de thuisclub nog één goede kans, een vrije trap. De ingeschoten bal van Stan Buikema- inderdaad, broertje van- was echter te zwak waardoor het bij de terechte 2-3 bleek. Dokkum is daardoor opgeklommen naar de tweede plaats in de stand. Nog boven rivaal Be Quick. En dat telt in Dokkum!

FC LEO – VV Dokkum 2-3 (1-2)

8. Peter Kolkena 1-0. 40. Minne Zijlstra 1-1. 45. Minne Zijlstra 1-2. 75. Jan-Gerrit Tacoma 1-3. 90. Rowan Rozema 2-3. Scheidsrechter Nijemcevic. Geel: Tacoma en Erik van Buiten (beiden van Dokkum). Toeschouwers: 200.