E1 haalt eerste kampioenschap voor KV Zunobri binnen

0
796
ZunobriE1kampioen

ZUIDHORN – Afgelopen zaterdag vierde KV Zunobri hun eerste kampioenschap, namelijk de E1. Het team onder leiding van trainers Manon Bos en Marjolein Bloema mocht zich terecht kampioen noemen na een prima overwinning op Noordenveld uit Roden.

Het vlaggenschip van Zunobri speelde tegen MN en W uit Hijum. Na het gelijke spel van vorige week waren de blauw/witten van Zunobri gebrand om een goede pot nee te zetten. De eerste helft ging goed gelijk op en het verschil in score is maximaal twee punten geweest in het voordeel van de ploeg uit Hijum. Bij rust stond het 6-7. De tweede helft werd de achterstand door goed verdedigen en zelf te scoren weggewerkt en uitgebreid tot zelfs een voorsprong van 10-9. Helaas wist MN en W nog een gelijkmaker te scoren, wat de eindstand zette op 10-10. Zunobri E2 speelde tegen Noordenveld E1 in Roden hun beste wedstrijd ooit. Er werd door goed rond gespeeld en ook het verdedigen ging uitstekend. Het scoren wilde helaas nog niet lukken en de uitslag was dan ook 18-0 voor Noordenveld. De B-Aspiranten van de Zuidhorner korfbalclub mochten aantreden tegen NKC uit Marum/Noordwijk deze wonnen verdienstelijk met 10-8.

Het midweekteam van KV Zunobri zoekt versterking. Dit team bestaande uit oude en jonge spelers die niet op zaterdag kunnen korfballen zou graag nieuwe spelers toevoegen. Meer informatie bij het secretariaat, R. Bloema: 0594-505220.