Elektrische auto voor burgemeester en wethouders

0
138
DOKKUM - wethouders elektrisch rijden

DOKKUM – De gemeente Dongeradeel heeft voor een periode van vier jaar een elektrische auto geleased die collegeleden kunnen gebruiken voor hun afspraken. Wethouder Van der Ploeg nam woensdag de sleutel van deze auto in ontvangst. Het college wil van Dongeradeel een duurzaam bewuste gemeente maken en daarin moet de gemeente natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven. Al eerder werd er voor Gemeentewurk en voor de toezichthouders een elektrische auto aangeschaft. Met de komst van de elektrische auto is het voor de collegeleden niet altijd meer noodzakelijk om met de auto naar het werk te gaan. Het is de bedoeling dat zij vaker de fiets zullen pakken en daar gaven zij 2 oktober alvast het goede voorbeeld in.