Harkemase Boys laat zich ringeloren door negen man; slechte week Buitenpost

0
131

amateurvoetbal

REGIO – Een 1-0 voorsprong weggeven tegen negen tegenstanders. Het overkwam Harkemase Boys zaterdagavond voor duizend toeschouwers tegen koploper Flevo Boys, dat met twee spelers minder alsnog met 2-1 won. Ook Buitenpost kende een slechte week. Nadat midweeks gelijk was gespeeld (nog vijf minuten, 1-0 voorsprong) tegen PKC’83 verloor de ploeg zaterdag met 2-1 van Omlandia.

Harkemase Boys was aanvankelijk heer en meester tegen koploper Flevo Boys. Dat resulteerde na een half uur spelen in de 1-0 van Gersinio Constantia. Toen Jeroen de Groot en Wesley de Klein daarna van het veld gestuurd werden, leek de zege een feit. Timon Rorije dacht daar echter anders over en boog de stand om naar 1-2. Een blamage voor de Boys.

BCV won op eigen veld knap met 2-1 van PKC’83. De zege was volkomen terecht. BCV speelde goed georganiseerd en liet bij vlagen heel goed voetbal zien. Fedde Durk Kingma zette BCV op 1-0. Erdem Yeni deed daarna, hij miste vorige week nog een elfmeter, vanaf de strafschopstip iets terug: 1-1. BCV rechtte echter de rug en via Joeke de Vries werd het 2-1.

Buitenpost verdedigde dinsdag een 1-0 voorsprong tegen PKC’83. Er moesten nog vijf minuten gespeeld worden. En Buitenpost gaf de drie punten weg, want de bezoekers maakten via Striedelmeijer alsnog de 2-2. Zaterdag ging het al niet veel beter. Ondanks een goal van Dijkstra won Omlandia uit Ten Boer op De Swadde (1-2). Buitenpost staat aardoor bijna onderaan. En dat had niemand voor dit seizoen verwacht. Trynwalden verloor ruim met 4-1 van Waterpoort Boys, dat daardoor de eerste zege van het seizoen pakte. De nederlaag van Trywalden was terecht. De gasten kwamen er amper aan te pas. Paul Westra maakte nog de eretreffer. De wedstrijd tussen ’t Fean’58 en de Leeuwarder Zwaluwen eindigde in een remise: 1-1. De ploeg van trainer Jacob Russchen miste zaterdag een handvol opgelegde kansen en had deze wedstrijd op grond daarvan zeker moeten winnen. Na een 1-0 achterstand maakte Jens Hamstra de 1-1. Daarna verzuimde diezelfde Hamstra, de goed spelende Wietze Vrij en invaller Auke van der Wal te scoren. In dezelfde klasse won Rijperkerk met 2-1 van nu hekkensluiter Heerenveense Boys. WTOC blijft het goed doen. Zaterdag werd op eigen veld met 2-0 gewonnen van Rottevalle. De zege was dik in orde. De 1-0 van aanvoerder Berend Jan Prins was van grote schoonheid. De linkspoot verschalkte de doelman van de gasten met een fraaie boogbal. Tedo de Bruin was daarna verantwoordelijk voor de tweede treffer van de thuisclub. Be Quick Dokkum won op eigen veld met 4-2 van Wykels Hallum. De ploeg van trainer Henk Konings kwam na de 3-2 nog in de problemen, omdat het daarvoor veel te veel kansen had laten liggen. Al met al was de zege echter verdiend. De doelpunten van Be Quick kwamen op naam van Marcel Stormer, Gert Jan Koopmans, Freerk Wouda en Wessel Wedzinga. GSVV – Anjum eindigde in 1-1. Jansma zette de gasten op 0-1, via een kopbal van Klaas Ykema werd het weer gelijk. Ietze Durk Keuning haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg twee keer geel en moest voortijdig douchen. ASC’75 verloor op eigen terrein met 1-0 van koploper Grootegast. De zege was verdiend, al kreeg de thuisclub gaandeweg steeds meer hop op een punt. In de eerst helft lieten de bezoekers zeker een handvol prachtige kansen liggen. Pas in de 70e minuut werd het via Smedes 0-1. Daarna probeerde de thuisclub wat het kon. De eindpass bleek echter steeds net niet goed genoeg verzorgd. Ropta Boys en Ternaard remiseerden: 2-2. Tjerk Meijer zette de gasten op 0-1. Diezelfde speler kreeg daarna de rode kaart toen hij de bal met de hand van de doellijn haalde. Gerard Peter Braaksma benutte de strafschop: 1-1. Via Gerard Peter Weidenaar werd het 2-1. Toen echter mocht ook Ropta Boys speler Arend Castelein na zijn tweede gele kaart douchen en maakte Talsma met een fraaie kopbal de verdiende gelijkmaker: 2-2. De Lauwers won met 2-1 van Friese Boys. Gerard Dam zette De Lauwers op 1-0, Bert Jager maakte er 2-0 van. Friese Boys probeerde het wel en had grote delen van de wedstrijd ook een optisch overwicht. Dit resulteerde echter niet in heel veel uitgespeelde kansen. Verder dan de 2-1 kwamen de bezoekers dan ook niet. Oostergo verloor thuis met 1-3 van VCR. In de eerste helft kwam de thuisploeg er niet aan te pas, na de rust waren de rollen omgedraaid. Jeffrey Miedema maakte het enige doelpunt van de ploeg uit Ee. Hij benutte een vrije trap en zette de tussenstand op 1-2. Ondanks wat kansjes op 2-2, counterden de bezoekers naar de 1-3 eindstand. In de eerste klasse van het zondagvoetbal verloor Bergum met 2-1 van GRC Groningen. Klaas de Boer maakte de treffer namens de bezoekers. Trynwalden verloor op eigen kunstgras met 4-2 van Geel Wit. Na een 0-2 achterstand kwamen de gastheren via Rene Kalsbeek (strafschop) en Roelf van Foeken op 2-2. Trynwalden bleef daarna aanvallen en kreeg het counterdeksel op de neus. Patrick Metz maakte in de slotfase de 2-3 en 2-4. Harkema Opeinde won in een enerverende wedstrijd met 4-3 van Dronrijp. Bij rust was het al 3-2. Grote man bij Harkema was Blend Barzinghi. Hij maakte drie goals. De overige treffer kwam op naam van Wesley de Vries. Over de gehele wedstrijd genomen was de zege verdiend. Surhuisterveen deed prima zaken door het sterke Zwaagwesteinde met 1-0 te verslaan. Man of the match werd Joeri Feenstra. Hij maakte de 0-1. Gezien de kansenverhouding was de zege verdiend te noemen.