Jaarlijkse jongdierenkeuring Aduarder Sportfokkers levert veel winnaars op

0
370
noordhorn jongdierenkeuring 2

NOORDHORN – De Aduarder Sportfokkers organiseerden hun jaarlijkse jongdierendag voor kippen en konijnen. Diverse kippen en konijnen werden aan de kritische blik van de keurmeesters onderworpen.

Bij de grote hoenders werd een geel-wit gezoomde Wyandotte van S. Hogewerf en Zoon uit Aduard/Niekerk de kampioen. Mooiste haan werd een goud-zwart gezoomde Wyandotte van dezelfde fokkers. Mooiste hen werd een New Hampshire, roodbruin van A.L. Hummel uit Den Ham. Bij de dwerghoenders ging de kampioenstitel naar een wit zwart columbia Wyandotte van jeugdlid Jakob Moes uit Noordhorn. Hij showde ook de mooiste haan; een Wyandotte wit blauwcolumbia. Mooiste hen werd een zilver zwartgezoomde Wyandotte van S. Hogewerf en Zoon. Jakob won met zijn Wyandotte kriel ook de eerste prijs bij de jeugdleden. Bij de inmiddels zeer populaire Serama’s, het kleinste dwerghoender, won een haantje van A.L. Hummel. Ook bij de konijnen was het een jeugdlid die met de kampioenstitel aan de haal ging. Lucas Havinga uit Briltil won met een zwarte Tan. Mooiste ram werd een Pool roodoog van H. Zwakenberg uit Sauwerd. Een Kleurdwerg, bruin zilvervos, van J.E. Wolters uit Feerwerd werd mooiste jonge voedster.

 

noordhorn jongdierenkeuring 5

noordhorn jongdierenkeuring 6

noordhorn jongdierenkeuring 7