Milieustraat De Marne weer dicht op zaterdag

0
172

LEENS – De milieustraat in de gemeente De Marne is in het vervolg niet meer op zaterdag open. De gemeenteraad heeft dat afgelopen week besloten. Dit deden zei op advies van wethouder Kor Berghuis (CDA) die constateerde dat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van de openstelling. Hij kreeg daarin steun van de VVD, die altijd voor de openstelling had gepleit. “Wij hebben er altijd voor gestreden, maar het blijkt nu dat we geen gelijk hebben gehad. Dan moeten we dat ook eerlijk toegeven,” zei voorman Johan van der Vis. Wethouder Berghuis moest de raadsleden uit hun droom halen, die hoopten dat hierdoor ook de afvalstoffenheffing zou dalen. “We gaan hier slechts iets minimaals van merken. Als we de tarieven verlagen, zullen we andere belastingen moeten verhogen. Als inwoners echt minder willen betalen, is het beter als zij minder afval aanleveren.”