Nog geen besluit over dimmen openbare verlichting

0
103

SURHUISTERVEEN – De gemeenteraad van Achtkarspelen heeft nog geen besluit genomen over het dimmen van de openbare verlichting binnen de gemeentegrenzen. Voornaamste reden hiervoor was een principieel punt van de CDA-fractie, over een paragraaf in het stuk. Hierin wordt gesteld dat Plaatselijk Belang Boelenslaan eerst zelf de verlichting van het nieuwe fietspad moet bekostigen, waarna het geld later terugkomt. “Wij kunnen dit niet van de bevolking vragen,” zei Marten Claus. Raadslid Hoeke de Jong (Eerlijk & Helder) zag het probleem niet. Hij vertelde dat het Plaatselijk Belang zelf met het voorstel was gekomen. “De leden hebben gezegd dat ze het fietspad willen en ze willen ook graag bijbetalen.” Toch wist de partij de CDA’er hiermee niet te overtuigen. Daarnaast had Claus problemen met het opruimen van lantaarnpalen in 2016. Volgens hem moet pas in dat jaar hier een beslissing over worden genomen. Voor de PvdA zorgde de opstelling voor teveel onduidelijkheid. Deze partij vroeg uitstel van het besluit tot volgende maand.