Ondernemers Zuidhorn presenteren zich op eigen unieke beurs

0
191
aduard org ondernemersbeurs

“We gaan het gewoon anders doen”

ZUIDHORN/ADUARD – Een aantal ondernemers uit de gemeente Zuidhorn heeft de handen ineen geslagen om een eigen unieke beurs op te zetten. Op 16 oktober zullen meer dan tachtig ondernemers uit de gemeente zich presenteren op de Ondernemersbeurs Zuidhorn. Het wordt geen gewone beurs, nee, “wij gaan het gewoon anders doen”, vertelt Jenze Kingma van Hotel Aduard. “Het wordt losjes en back-to-basic. Op een leuke persoonlijke manier contact leggen.” De moeite waard voor zowel deelnemers als bezoekers.

Samen met Henk Boersema van Slagerij Boersema uit Grijpskerk, Hein Buist van Dijkstra Makelaardij uit Zuidhorn, Jeroen Hummel van Hummel Tuintotaal in Noordhorn, Fré Oosterhof van Oosterhof Transport uit Grijpskerk en Johan Vergonet van WelkominZuidhorn.nl, heeft Jenze de handschoen die bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Zuidhorn Bert Groenewold toewierp, opgepakt. “De gemeente heeft in eerste instantie Jeroen en mij benaderd. Vorig jaar vond hier een succesvolle ondernemersbeurs voor het hele Westerkwartier plaats, welke besloot door te reizen. ‘Willen jullie deze niet doorzetten en dan alleen voor de gemeente Zuidhorn?’.” De heren zagen het wel zitten. Een organisatie werd gevormd en inmiddels zijn er al meer dan tachtig deelnemers.

“Het wordt een dag voor en door bedrijven, waar ook bezoekers welkom zijn”, doet Jenze uit de doeken. “Bewust hebben we ervoor gekozen niet met stands te werken. Iedereen een vaste plek werkt gewoon niet. Dan zie je alleen maar wanden en schermen.” De zaal wordt voor deze beurs ingedeeld met een groot aantal statafels, waaraan meerdere ondernemers zullen plaatsnemen. “Het is misschien lichtelijk geforceerd, maar op deze manier zullen ook diegenen die niet zo sterk in acquisitie zijn wel met hun buurman moeten praten.” Het wordt natuurlijk toegejuicht dat de ondernemers regelmatig even bij een andere tafel buurten en dus hun eigen stekkie met spullen even laten voor wat het is. “Het mooie is, er staat altijd wel iemand bij de tafel en dus bij je spullen. Zo kunnen we elkaar weer versterken.”

Terug naar de basis, dat is hoe de heren het voor zich zien. “Gewoon weer zaken doen en jezelf verkopen. Je gaat niet naar een beurs om met een volle portefeuille terug te komen. Je moet meedoen om jezelf en je bedrijf te verkopen.” Ook de gemeente Zuidhorn zal zich laten zien. “Zij krijgen een eigen tafel en zullen niet wisselen van plek. Voor bezoekers ideaal om op een laagdrempelige manier contact te hebben.” Sowieso is het voor bezoekers de moeite waard om tussen 10.00 en 17.00 uur op de beurs rond te kijken. “Bijna alle bedrijven van de gemeente presenteren zich. Bezoekers kunnen er terecht voor informatie. Stel je zoekt een goede schilder of wil je tuin bestraat hebben, dan moet je op deze beurs zijn”, zegt Jenze met een brede lach.

Op het avondprogramma verheugt hij zich al. De ondernemers gaan namelijk dan per tafel tegen elkaar strijden in een ‘Ik hou van Holland’-achtig spel. “Ja, dat is leuk om elkaar te leren kennen”, beaamt hij, “maar het is ook lekker knokken en strijden”, voegt hij er fanatiek aan toe. Er wordt dan ook besloten welke goede doelen in de gemeente een schenking tegemoet kunnen zien. “We willen uit de ‘pot’, de bedragen die de standhouders inleggen, ook een aantal goede doelen steunen. En dan juist in de gemeente. Want dit is vóór en dóór de gemeente Zuidhorn.”

Zie ook www.bedrijvenbeurszuidhorn.nl voor meer informatie.