Onduidelijkheid over onderhoud De Kûpe

0
123

BUITENPOST – Er is onduidelijkheid over de staat van onderhoud van zwembad De Kûpe in Buitenpost. Dat bleek donderdag tijdens de raadsvergadering. GBA stelde het college kritische vragen over het onderhoud van het zwembad en de technische en financiële risico’s, die mogelijk gelopen worden als een nieuwe stichting de eigenaar van het bad wordt. “Ik kan er niet mee leven dat er een vertrouwelijk onderhoudsplan ligt,” zei De Haan. Hem was ter oren gekomen dat de onderhoudstoestand van het zwembad zeer slecht is. “Een oud-medeweker vertelde ons dat er jarenlang chloorwater gelekt is, waardoor het ijzer zichtbaar is. Het onderhoud is slecht gedaan en de draagbalken zijn verrot. Het is minimaal opgelapt, maar als er een gat in de bodem komt, kan het zomaar leeglopen. Wat zijn dan de gevolgen voor de kinderen?” Wethouder Marten van der Veen (FNP) zag het niet zo dramatisch. “Als er iets gebeurd, dan bekijken we het dan weer. De vraag is wat de toestand van het bad is. Dat hij niet helemaal goed is weten we. Het is een oud mensje, maar het kan nog wel een paar jaar draaien.” De zorgen werden niet door een meerderheid gedeeld en daarom werd ingestemd met overnemen van de aandelen van NV Sportfondsen Achtkarspelen, waarmee de doorstart een stap dichterbij is.