‘t Roblespark in the picture

0
1254
Grootegast prijswinnaar Roblespark-1

GROOTEGAST – Deze zomer organiseerde de gemeente Grootegast een bijzondere fotowedstrijd. Bij de entree van het Roblespark waren grote witte letters neergezet in ‘Hollywood-stijl’ en wie de mooiste foto hiervan maakte, zou maar liefst 1.000 euro winnen. Creatievelingen trokken erop uit, fotograven gingen met statieven in de weer en de letters hadden het bij tijden zwaar te verduren. Het doel van de wedstrijd, om deze woonwijk meer te promoten, is meer dan geslaagd. Het Roblespark staat letterlijk en figuurlijk in the picture.

Afgelopen vrijdag waren de letters opnieuw het middelpunt van een groepje mensen. Wethouder Sjabbo Smedes en voorzitter van de Handelsvereniging Grootegast-Sebaldeburen Lodewijk van Laten konden een verbaasde winnaar van de fotowedstrijd verblijden met zijn prijs. Samen met fotograaf Omke Oudeman zaten beide heren in de jury en verkozen zij uit 32 inzendingen de foto van Jan Hein Oskam als winnaar. “Ja, dat was een lastige keuze”, beamen ze beiden. “Maar de uitstraling van deze foto vonden we het leukst”, vertelt Smedes. “Het is spontaan en krachtig en het leuke is dat het Roblespark op handen wordt gedragen.” Echte doorslag gaf de vierjarige Marit, de dochter van Jan Hein, die als volleerd model op de foto poseert als ware zij de letters tilt. “Die ogen en haar gezicht spraken boekdelen”, aldus Smedes.

Vaders was blij verrast. “Ik heb wel meer dan twintig foto’s genomen en ben hier drie keer geweest. De eerste keer was de batterij leeg, de tweede keer werd ik door mijn vrouw weggestuurd en derde keer zat dan deze foto erbij. Zelf woon ik hier in het Roblespark en ik zag telkens als ik de hond uitliet allemaal mensen met een statief in de weer en dan dacht ik: winnen zal ik wel niet.” Niks bleek minder waar. Duizend euro aan bonnen van de Handelsvereniging gingen mee naar huis met Jan Hein, Marit en broertje Thiemen.

Of de verkoop van de kavels in het Roblespark baat zal hebben bij de actie, moet volgens Smedes nog blijken. Wél wist hij te melden dat er inmiddels een optie ligt op twee ervan. “In elk geval is dit een stukje reuring geweest”, vindt hij, “want we willen zo graag dat mensen hier gaan bouwen.”